sunnuntai 24. syyskuuta 2017

TPS - FF Jaro 22.9.2017

Viikonloppu - se on se, kun normaali ihminen syö hyvin, nukkuu pitkään ja muutenkin lepää, jotta jaksaa taas seuraavalla viikolla painaa pitkää päivää. Mutta entä, jos harrastuksiin kuuluu jalkapallon valokuvaus? Niinpä, ajattelin levätä tuossa ensi viikolla, että jaksaa kuvata sitten taas tulevana viikonloppuna.

Nyt tehdään paluu perjantaihin. Kupittaalla pelattiin Ykköstä ja minä rynnin paikalle suoraan Liedosta. Mulla ei ollut oikein minkäänlaista ajatusta miten kameraa ajetaan, mutta auton ajaminen sentään luonnistui. Totesinpa vaan jälleen sen, ettei kuvaamisesta ikinä saisi pitää kahden viikon taukoa, koska tulee sellainen olo niin kuin ei olisi kameraa koskaan käsissään pitänytkään.

Nyt en edes liioittele kovin paljon, sillä ottaessani ensimmäistä kuvaa lähes kaikki meni perseelleen, mikä vaan voi mennä. Ensimmäisen kuvan otin bulb-asetuksella. Ihmettelin miksi kuvakokona on L. Iski hirveä paniikki säätää .jpg pois ja RAWit takaisin, mutta tämä tosiaan johtui vain siitä, ettei kiekko ollut manuaalin kohdassa. Säädin manuaalille, otin kuvan ja tajusin ISOn olevan edelliskerran jäljiltä 6400. Vasta tämän jälkeen alkoi löytyä oikeat asetukset.


Olikin siis ihan hyvä lämmitellä siinä samalla itsekin, kun jätkät lämmittelivät. Tuli todella tarpeeseen, vaikka ihan hyvin se sitten jo sujui, kun sai asetukset kohdilleen. 

Kuvaaminen mua jännitti ennen peliä enemmän kuin matsi, vaikka tän syksyn jokainen peli on Tepsille edelleen tärkeä. Olen ennenkin kirjoittanut siitä kuinka he pelaavat paljon tasaisemmin kuin vuosi sitten. Nyt tämä on jotenkin tosi erilaista kuin silloin. Luotan tuohon joukkueeseen.

Ekalla puoliajalla päästiin näkemään 3 maalihalia eikä oikein edes ehtinyt ajatella kuinka kylmä oli. Pimeästäkään en nyt aio valittaa, sillä Veritaksen uusitut valot tuntuivat toimivan just hyvin eikä mun tarvinnut nostaa ISOa kovinkaan korkealle.Toisella puoliajalla meinasin nukahtaa. Ei ollut oikein mitään kuvattavaa eikä TPS lopulta edes tehnyt yhtään maalia lisää. Kolomenolla, ihan jees sekin toki.
Tuli tuossa joku yö viikolla mieleen, että kohta on taas se aika, kun enää ei kuule nappisten napinaa Veritaksen lattiaa vasten. En tiedä osaatteko kuvitella sitä ääntä, mutta se on jotenkin tosi rauhottava napina. Itse asiassa: todennäköisesti en pääse kuulemaan sitä enää kuin kerran tänä vuonna. Tepsillä on jäljellä enää yksi kotipeli!! A-PU-A!!

Kuvaaminen oli aika kivaa kyllä tauon jälkeen ja tässä viikonlopun aikana olen taas todennut kuinka siistiä on kuvata just Tepsiä, kun tunnistaa kaikki pelaajat. Seuraavissa parissa postauksessa tulee olemaan vaan jotain jalkapalloilijoita, joista en tiedä yhtään ketä ne on.

Olitteko katsomassa perjantain peliä? Mitä tykkäsitte? Tuliko vilu?

TPS - FF Jaro 3-0

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti