tiistai 17. lokakuuta 2017

Kosmetiikan sekakäyttäjä

* postaus sisältää mainoslinkkejä

Mua alkoi ahdistaa joskus kesällä tosi paljon kosmetiikkajutut. Tai lähinnä ajatus siitä mitähän kaikkia myrkkyjä mahdan tunkea iholleni, josta se sitten imeytyy meitsiin ja toisaalta mitä kaikkea mahdan huuhtoa shampoon, hoitoaineen ja erityisesti suihkusaippuan mukana viemäristä alas.

En kuitenkaan ole luonteeltani tarpeeksi utelias ja kiinnostunut tällaisista asioista, sillä etenen näidenkin suhteen hieman hitaasti. Askel eteen ja sitten pari taakse, kunnes taas voin mennä yhden eteen.

Ja vaikka haluaisinkin ehkä vaihtaa suurimman osan käyttämästäni kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan, en tiedä luonnonkosmetiikastakaan tarpeeksi (pitäisi lukea enemmän alan blogeja!!) ja toisaalta: tämän syksyn asia numero 1 on ollut löytää ihan mistä vaan kosmetiikasta iholleni sopivat aineet. Ei ole ollut mikään helpoin homma.

En ole kai koskaan aiemmin yrittänyt ymmärtää ihoani. Joskus 10 vuotta sitten kosmetiikka-alan kaupassa asioidessani mulle selvisi mun ihon olevan pintakuiva. Silloin se ehkä juu oli, mutta viime vuodet musta on tuntunut, että se on enemmänkin rasvoittuva. Tiedä sitten onko se oikeasti ollutkin koko ajan vain kuiva. Olenhan minä joskus aikoinaan saanut ruusufinnidiagnoosinkin, mutta jotenkin en suostu hyväksymään sitä vieläkään vaan uskon sinnikkäästi siihen, että sille on joku oikea syy miksi mun iho kiukuttelee joka kevät ja syksy.

Yksi on varmaa tällä hetkellä: se on herkkä. Se reagoi vuodenaikojen vaihteluihin, ympäristöön ja erityisesti väärään kosmetiikkaan.


Kun palasin kesälomaltani töihin, leukani villiintyi ja siinä kasvoi kaikenlaista tulehtunutta paukuraa. Olin tuskastunut ja ahdistunut, mutta luin jonkun blogin kommenttiboksista pihkasalvasta, ostin sitä ja tadaa: sain tulehtuneet asiat paranemaan. Kunnes tuli taas vähän lämpöisempi keli ja iho-ongelmat alkoivat palailla. Olin siinä vaiheessa yrittänyt keksiä oikeaa kosteusvoidetta, mutta sitä ei vaan tuntunut omista varastoista löytyvän. Lumenen Sisu jäi jotenkin liian vaisuksi ja The Body Shopin sorbetti ei todellakaan toiminut enää syksyllä.Hullareiden aikaan poikkesin The Body Shopissa ja pätevä myyjätyttö sai minut ostamaan Aloe Vera -sarjan putsarin sekä päivävoiteen. Kokeilin niitä ensimmäistä kertaa viikonloppuna ja tietysti rakastuin. Luulen tuon Aloe Vera -voiteen olevan nyt ensimmäinen, joka kosteuttaa, mutta ei tee nenästä rasvaista eikä se nyt ainakaan parin päivän käytön jälkeen ole ärsyttänyt leukaa. Päin vastoin, tuntuu, että se parantaa.

Tämän viikon luottotuotteeni ovatkin siis tässä:


Yöksi olen laittanut Lumenen Valo Arctic Berry Cocktailia ja voiteeksi päälle Sisua, kun sitä mulla vielä on. Haluan kuluttaa sen pois, jotta voin ostaa jotain järkevämpää tilalle. Garnierin kasvovesi tuntuu sopivan iholleni todella hyvin 👌

Innostuin tuosta The Body Shopista niin paljon, että haluaisin Aloe Vera -sarjasta myös yövoiteen ja lisäksi The Body Shopin joulukalenterin!! En ole vielä koskaan omistanut kosmetiikkajoulukalenteria, mutta hitsi sellainen olisi kiva!! Onko teillä ollut? Entä kuinka hyvin te olette kartalla omasta ihostanne mitä se haluaa vai oletteko tekin yhtä hukassa kuin minä?

4 kommenttia :

 1. Olen Body Shopin kosmetiikka joulukalenteria muutamana, myös tänä vuonna katsellut mutta ovat ihan kiitettävän hintaisia. Joten vielä on jäänyt hankkimatta. Olen tykästynyt apteekin Aco tuotteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, ovat kyl hintavia nuo kaikki kosmetiikkajoulukalenterit. 69 euroa nyt melkein voisi maksaa.

   Täytyy joskus kokeilla Acoa! :)

   Poista
 2. Mulla kans pintakuiva diagnoosi ollut. Lavera Hydro Effect- seerumi ja voide ���� Sopii mun iholle. Joku hyvä silmänympärysvoide vielä pitäs löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Mäkin oon joskus jotain Laveraa käyttäny :) Silmänympärysvoiteena mullon nyt toi Frantsilan ja se on kyl ihan hyvä :)

   Poista