maanantai 6. marraskuuta 2017

Koti järjestykseen osa 1: kengät (ja nettikurssivinkki!)

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Tämä ei taaskaan ole mikään kovin seksikäs blogitunnustus, mutta en ole koskaan elämässäni ollut järin siisti saati järjestelmällinen vapaa-ajallani. Sen kaikki minut tuntevat ihmiset tietävätkin, ainakin ne, jotka ovat käyneet mun luona. Lapsena kyllä siivosin huonettani joskus jopa ihan viikoittain, mutta ongelmani jo silloin oli se, etten koskaan palauttanut käyttämiäni tavaroita paikoilleen. Niinpä huone sotkeentui aina uudestaan ja joka kerta sen siivoaminen oli samanlainen urakka.

Tämä vaimopisteitä vähentävä ominaisuus on seurannut perässä tähän päivään asti. Siivosin juuri perjantai-iltana esimerkiksi olohuoneen pöydän, mutta mitä sille kuuluu nyt, parin päivän jälkeen? Noh, 3 teemukia, tyhjä pahvipakkaus, yhden lääkkeen tuoteseloste, apteekin tyhjä pussi, talouspaperirulla, lähes tyhjä cokispullo, silmälasit, avaimet..

Hiljalleen vuoden sisällä olen alkanut kuitenkin päästä niskan päälle tässä kotini putsaamisessa. Ensin on pitänyt noin puoli vuotta henkisesti valmistautua tavaran hävittämiseen ja nyt, kun futiskausi on ohi, mulla on pari kuukautta aikaa hoidella loputkin kamat eli toisin sanoen jäljellä on pahin: kengät, asusteet ja vaatteet. Kaikki, mitä raahasin Seinäjoelta Turkuun pari vuotta sitten todetakseni, että ihan liikaa sitä tavaraa silti on.


Tuossa on kenkäkasa viikonlopulta. Sen verran konmaritin, että kasasin kaikki kenkäni samaan läjään ja sitten aloin käydä läpi. Tein 4 kasaa. Kesäkengät, talvikengät, pois heitettävät kengät ja parittomat kengät. Jep, muilla on parittomia sukkia, mulla parittomia kenkiä. Jossain täällä asunnossa on siis joku jemmasäkki vielä kenkiä, mutten ole keksinyt missä. Ehkä ne tulevat vastaan sitten, kun alan käydä vaatteita läpi.

Kenkieni kanssa mun ongelma on ollut niiden säilyttäminen sen lisäksi, että niitä saattaa olla naisellisella tavalla aika paljon. Näin yhden vanhan kuvan joku aika sitten mun Seinäjoen Larvakujan asunnosta, jossa mulla oli Jyskistä hankitut kenkähyllyt päällekkäin ja kengät hyvässä järjestyksessä ja jäin miettimään mihinköhän hävitin ne hyllyt. Eivät nimittäin ole uudestaan hankittuna mikään halpa ostos. Ne olivat vain puun väriset ja mua tietysti houkutti valkoinen, joten siinä mielessä ei haitannut. Sopivasti sattui nyt viikonloppuna olemaan alennuksessa Jyskissä ne valkoisetkin kenkähyllyt, joten minä kävin hakemassa sellaisia meidän eteiseen. Olen saanut kasattua jo pari hyllyä ja asentanut ne paikoilleen. Tästä tulee hyvä!Noissa hyllyissä on tosiaan tuollaiset puutapit ja ne on tarkoitettukin, että niitä voi kasata niin monta päällekkäin kuin vain haluaa. Minä ajattelin tuohon laittaa ainakin 3 päällekkäin ja senkin jälkeen jään miettimään onko se vähän liioittelua.

Marraskuu on hyvää aikaa järjestellä tavaroita ja hävittää ylimääräisiä. Sopivasti tässä kuussa pääsee tutustumaan Caps Lookin ilmaiseen Vaatekaappi Workshopiin, jonka tarkoitus on auttaa ihmisiä saamaan joku järki vaatekaapin sisältöön. Tuon parempaa kurssia ei voisi ainakaan meikäläiselle olla!! Jos isäni lukisi tämän postauksen, hän varmaan huokaisi helpotuksesta, kun vihdoin tytär on päättänyt alkaa hävittää vaatteita.

Jos teikäläisen vaatekaappi kaipaa myös järjestelyä tai aihe muuten vaan on kiinnostava, rekisteröidy workshopiin sinäkin! Tulen raportoimaan tämän projektin etenemisestä vielä marraskuun aikana, joten laita myös mun blogi seurantaan facessa tai bloglovinissa.

2 kommenttia :

  1. Oi, mun pitäisi ostaa eteisen kenkähyllyyn "toinen kerros". En vaan koskaan muista IKEAssa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa! :D Niin Ikeastakin taisi saada tollasia virityksiä :) Mitäpä sieltä ei sais :D 3 kerrosta mulla on nyt tossa, neljäs olis jo liioittelua kyllä..

      Poista