lauantai 4. marraskuuta 2017

Mulla on liian kallis maku

* postaus sisältää pari mainoslinkkiä

Mulla on 2 tapaa selata nettikauppojen tarjontaa. Toinen on se, kun järjestän alen puolelta kaiken halvimmasta kalleimpaan ja toinen se, kun selaan tuotteet siinä järjestyksessä miten sattuvat tulemaan. Näistä jälkimmäinen on pirullinen siinä mielessä, että aina kun näen jotain ihanaa ja silmää eniten miellyttävää, se tuote on yleensä jotain design-kamaa ja hinta sen mukainen. Ja tämä siis toistuu oikeasti ihan aina. Ristuksen rasittavaa!!

Ei mulla ole 400 euroa hassuun mekkoon eikä 300 euroa ryhdikkääseen bleiseriin. Saati edes 200 euroa hienoon raitapaitaan. Uuden lompakonkin tarvisin, mutta 100 euroa pienestä palasta nahkaa?

Näistä ottaisin 420 euron leopardikuvioiset nilkkurit.

Tämä tuli mieleen torstaina selatessani uusinta Gloriaa. Jäin miettimään rahaa, materialismionnea ja säästämistä. Jos säästäisin enemmän ja ostaisin harkitummin, kuinkahan pahalta tuntuisi ostaa kalliimpaa merkkikamaa? Onko merkki vain hyvin ihmisten mieliin markkinoitu brändi vai saako useammalla satasella tosissaan laatua?

Kuten näkyy, mulla ei ole muotibloggaajaksi mitään asiaa tällä tietämyksellä. Mun maalainen mielipide merkeistä on se, että hinnoissa on paljon ilmaa. Asiaa ei auta se, kun tv:ssä tehtiin tällä viikolla juuri testi, jossa ihmiset maistelivat esim. juustoista ja viineistä sekä merkkituotteen että vastaavan halpiksen tekeleitä ja sokkona suurin osa äänesti halpistuotetta paremmaksi kuin merkkituotetta. Ruuassa tosin juurikin korkeampi hinta vaikuttaa ihmisen mieleen sillä tavalla, että se kalliimpi muka maistuisi paremmalta kuin halvempi. Ehkä muodissa tilanne on hieman eri, kun vaatteita ei syö kuin koit ja turkiskuoriaiset.

Lopputulemana omille mietinnöilleni muodin puolesta taidan päätyä ratkaisuun, jossa vähemmän on enemmän määrässä, mutta vaate saa maksaa enemmän, mikäli silmäni on sitä mieltä. Jos siis omalla mittapuullani kallis vaate on musta se kaikista hienoin, sitten kai säästän sitä varten ja hankin sen.

Mites te? Onko hinnalla väliä vaatteissa ja asusteissa?

2 kommenttia :

 1. Jos puhutaan vaikka kengistä, niin tottakai 200 euron nahkanilkkurit ovat laadukkaammat kuin vastaavat tekonahkaiset Henkkamaukasta. Joskus käy myös niin, että esim. Hilfigerin 60 euron t-paita on tasan samaa materiaalia ja laatua kuin Prisman kotimainen teeppari. Ilman 60 eken hintalappua toki ;)

  Mä olen vuosien merkkihulluuteni aikana oppinut tasan sen, että hinnalla on väliä(laadun ja materiaalin suhteen), mutta merkillä ei. Tietyn hintakaton jälkeen sitä tosissaan maksaa merkistä, eikä enää pelkästä laadusta. Monet high street & keskiluokkabrändit ovat muutenkin siirtäneet tuotantonsa Kiinaan, mikä ei ainakaan mun mielestä ole kauhen hyvä juttu, eikä ainakaan nosta merkin arvoa. Rehellisesti puhuen, mä olen saanut rahoilleni paljon parempaa vastinetta kotimaisista & merkittömistä tuotteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Sofia!! :)

   Hyvä huomio tuo kotimaisuus, mun ainakin pitäisi paljon enemmän ostaa juuri suomalaista. En useinkaan nimittäin tee niin.

   Muutenkin pitäisi kyllä enemmän perehtyä minkälaista toimintaa minkäkin merkin takaa löytyy eikä vaan sokkona tarjota rahojaan mihin sattuu.

   Poista