keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Turkulaisen musiikkikulttuurin puolesta

Kun olin nuorempi, lauloin kovaa ja korkealta lähes joka päivä. Lemppareitani olivat Nylon Beat, Kaija Koo ja Celine Dion vauhdittamassa tätä kiljuntaa, joka tuskin kovin korvia hivelevää oli kenenkään muun kuin itseni mielestä. Jossain vaiheessa unohdin musiikin kuuntelun lähes kokonaan ja sen myötä myös laulamisen, mutta nykyään sentään keittiössä puuhastellessa tulee laitettua radio päälle ja sitten toivon, että tulisi jotain laulettavia biisejä.

Kielten puhumisessa ja laulamisessa hiertää muiden läsnäollessa oma epävarmuus, vaikka molemmat taidot tietysti kehittyisivät, jos niitä harjoittaisi aktiivisesti. Olen kuitenkin päättänyt lauleskella, vaikka asunkin henkilön kanssa, jolla on musiikillista tajua hieman enemmän kuin meikäläisellä.

Luulen, että olen saanut vain puolittaiset geenit mitä musiikkiin ja kieliin tulee, sillä meillä kyllä on suvussa ihan näppäriä pianon pimputtajia ja äitini dominoi karaokea mennen, tullen ja palatessa. Minun taidettani enemmän ovatkin kirjoittaminen ja valokuvaus, kuten tiedätte.

IMG_8306

Täällä Turussa olen jopa kerran käynyt Turun filharmonisen orkesterin konsertissa, vaikken musiikista sen syvällisemmin mitään oikein ymmärräkään. Voisin mennä toistekin, mutta huonosti on tullut seurattua mitä kaikkea TFO:n ohjelmassa olisi tarjolla. Onko blogini lukijoista kukaan koskaan käynyt missään tällaisissa konserteissa, onko käynyt edes mielessäkään?

IMG_8333

Taustatietona TFO:sta, että se on Suomen vanhin ja jopa maailman vanhimpiin kuuluva yhä toimiva orkesteri. Soittajia orkesterissa on 74 nykypäivänä ja he soittavat Turun musiikkitalossa, joka on valmistunut 1952 eli alkaa mörskällä vähän jo ikää olla. Musiikkitalo kaipaisi kipeästi remonttia, mutta peruskorjaus ei välttämättä riitä nykypäivän vaatimuksiin. Muusikot tarvitsisivat täysin uuden salin, jonka lavalle mahtuisi täysikokoinen sinfoniaorkesteri. Miettikää kuinka upealta sellainen kuulostaisi!!

Paikka uudella konserttisalilla voisi olla Aurajoen rannalla teatterin naapurina. Kunnon kulttuuriranta!

IMG_0124

Mikäli asia koskettaa edes vähän, käythän allekirjoittamassa adressin. Suomen vanhin orkesteri ansaitsee arvolleen sopivan salin, eikö!

Ps. kuvissa ihana Ilana Gothoni ja hänen viulunsa ♡

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti