maanantai 25. joulukuuta 2017

JOULU VIMPELISSÄ

Kyl maar me ajeltiin lauantaina Turusta Vimpeliin, vaikka ajokeli nyt ei mikään paras mahdollinen ollut kaikilla osuuksilla. Silti mua aina eniten stressaava Kuru oli melkein koko matkan parhaat 90 kilometriä, kun paskin keli oli Tampereen motarilla, jossa lumimoskan päälle heitettiin lisää suolaa ja osalla ihmisistä oli niin hirvittävän kiire ja osalla ei niinkään. Kova vauhti ja sohjo ovat vähän kuin merileijona ja keisaripingviini samassa rannassa (tuli katsottua eilen pingviinidokkari).

Alavudella ja Kuortaneella alkoi näyttää ihanan jouluiselta, kun pellot olivat lumen peitossa. Ihanaa, kun kaikesta ilmastonmuutoksesta huolimatta saatiin taas pitkästä aikaa valkoinen joulu.

Vimpelissä korkattiin kinkku jo lauantai-iltana ja ai että se oli hyvää lämpöisenä. Niin pehmeää ja maukasta!

Kuviakin olen ottanut pari. Oli pakko ottaa kamera mukaan tänne, kun täällä on aina niin helposti saatavilla kaikki kuvaamisen arvoinen. Kaikki ympärillä oleva luonto siis. Takapihan pihlajalle sopii lumi päälle oikein hyvin, punatulkut vain puuttuvat.
Seuraavassa kuvassa on tilanne, jota jotkut odottavat joululta eniten. Että saavat seata kinkun riisipuuroon. Ihan totta! Tämä on joku Alajärveltä äidin lapsuudenkodista lähtöisin oleva juttu, siellä siis vedettiin lihapullia riisipuuron kanssa ja äiti on vain nyt sitten soveltanut sitä jouluun näin ja levittää tätä ilosanomaa sillä tavoin, että tämä on varmaan pian ihan hittiruoka. Itse en ole kokeillut, enkä kokeile. Kinkku ja puuro erikseen. (Olisin puurooni kaivannut kanelia, mutta ainoa purkki, joka löytyi kaapista oli parasta ennen 7/2007.)


Vimpelissä käymiseen liittyy aina myös Hallapurolla vierailu. Hallapuro on siis Vimpeliin kuuluva sivukylä, erämaa. Kyllä siellä ihmisiä asuu sopivin välimatkoin ja kun astuu autosta ulos, mistään ei kuulu hiiskaustakaan. Jonkun koira saattaa haukkua jossain kaukana, mutta mitään muita ääniä ei ole. Minä niin muutan vielä joskus Hallapurolle pitämään luovia taukoja. Jos saisin asua tuolla kesäaikaan pari viikkoa, mulla olisi blogin luonnosteksteissä vaikka ja mitä seuraavalle puolelle vuodelle. Ihan huikea paikka!

Aattoajelun jälkeen hautausmaan kautta kotiin.

Olin tänä vuonna ollut jotenkin erityisen kiltti ilmeisesti, kun sain lahjoja ihan kunnolla! Tytöt olivat ostaneet mulle hienon objektiivimukin ja huikean Hakuna Matata -paidan! Haha! Äitiltä sain puurokattilan, joten Turussa tullaan ilmeisesti syömään lihapullia ja riisipuuroa vuonna 2018. Tai siis joku muu syö, minä jätän sen siihen puuroon. Kanelikin on ostettu sentään tällä vuosikymmenellä.


Leppoisaa on siis. Vielä tämä päivä saadaan nauttia lomailusta, kun huomenna sitten täytyy taas poistua Varsinais-Suomeen viettämään vuoden viimeisiä päiviä.

Uusi vuosi 2018, ai vitsit en malttaisi odottaa! Jaksaksää? Toivottavasti joulu meni hyvin just sulla siellä ruudun toisen puolen 😊

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti