maanantai 1. tammikuuta 2018

2017

* postaus sisältää mainoslinkkejä

1. Mitä teit vuonna 2017 sellaista, jota et ole tehnyt aiemmin? Kävin kuvaamassa jalkapalloa itselleni uusissa paikoissa, kuten Espoossa, Eerikkälässä, Salossa, Vaasassa ja Kokkolassa. Kuvaaminen vei minut myös FC Interin pukukoppiin, mutta vastapainoksi tälle vierailin heti perään TPS:n kopissa (ilman kameraa). Yksi ottamani kuva komeili EOM-lehden kansikuvana ja kävinpä kuvaamassa myös yhdet synttärit. En aiemmin ollut juhlakuvaajana toiminut. Jalkapalloteemalla jos jatketaan; pääsin potkimaan rankkareita Töölössä eräänä kesäyönä ja tulipa myös ensimmäistä kertaa avattua turpa lehdistötilaisuudessa (TPS-OPS), kun saatoin hieman provosoitua Juntusen Miikan äijäjalkapallosta, joka mielestäni sopii ehkä paremmin kutosdivariin, jos edes sinne (provosoidun koko asian ajattelusta vieläkin). Ei-jalkapallollisia kokemuksia: ööö? Tall Ships Races ekaa kertaa ja se, kun tajusin miltä tuntuu rakastua työhönsä.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi? Olen aina kuvitellut, etten tee lupauksia, mutta eilen iltana blogiani tonkiessa huomasin postauksen, jonka olin kirjoittanut vuosi sitten. Tarkistetaanpas! Olin luvannut tekeväni useammin ruokaa kotona. Se kyllä toteutuikin, jei! Suklaasta en ole päässyt eroon ja kotiakaan en ole saanut järjestettyä ihan niin täydellisesti kuin olisi kuvitellut vuodessa ehtivän. Sain silti edes jotain aikaiseksi, projekti jatkuu tänä vuonna. Tärkein lupauksistani koski liikuntaa, sillä olin jo vuosia skipannut liikunnan antaen kaiken muun mennä edelle. Vuonna 2017 oli tarkoitus kääntää tämä toisin päin ja onnistuinkin siinä ihan hyvin.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi? Ei.


4. Kuoliko kukaan läheisesi? Kyllä.

5. Missä maissa kävit? Mustassamaassa höhö 😄 Mustamaa on pieni kylä Lapuan ja Alajärven välillä. Nopeusrajoitus 80 km/h ja katuvalot.

6. Mitä sellaista haluaisit vuodelta 2018, joka ei onnistunut vuonna 2017? Säästää rahaa enemmän, laihtua tietysti ja käydä Kreikassa.


7. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2017? Eeeenpä tiedä. No okei, 21.10. kun TPS nousi Veikkausliigaan. Olihan se nyt aika huikeaa!

8. Vuoden suurin saavutuksesi? Pieni henkinen kasvaminen kaiketi. Tuntuu, että monessakin asiassa on lamppu syttynyt yhtäkkiä. Esimerkiksi päivätyön suhteen sekä kirjoittamisen.

9. …ja suurin epäonnistuminen? Ulkoinen muotoni ei kokenut sellaista muutosta kuin olin vuoden alussa tietysti kuvitellut.


10. Kärsitkö vammoista? En. Tai lasketaanko se, kun olin jo pitkään kuvitellut mun lantion olevan vinossa ja kun loppuvuodesta vein lantioni osteopaatille, se olikin totta, että lantioni tosiaan oli hieman väärin?

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit? Parilapannu ja olohuoneen matto! Niin ja kukkaro ihanan pehmeää nahkaa 💖

12. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta? Ystävät 💖

13. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta/pahaa mieltä/jotain muuta negatiivista? Tähän ei ole sanottavaa.

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Ruokaan, kosmetiikkaan ja vaatteisiin varmaankin.

15. Mistä innostuit eniten? Aina uudelleen jalkapallon valokuvaamisesta. Hieman myös asiakaspalvelusta.

16. Mikä albumi / kappale tulee muistuttamaan sinua vuodesta 2017? Jaa-a. Huonosti kuuntelen musiikkia sillä korvalla. Enemmän keskityn laulamaan nuotin vierestä eikä silloin ole väliä mikä biisi on kyseessä.


17. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko nyt

a) onnellisempi vai surullisempi? Onnellisempi.

b) lihavampi vai laihempi? Ehkä kilon lihavempi. Tai pari. Tai enemmän, en tiedä.

c) rikkaampi vai köyhempi? Samoissa mennään.

Lempikirjailija forever: Sophie Kinsella! Hänen teoksiaan voi ostaa täältä.

18. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän? Ehkä juoksevani. Kävin jonkun verran lenkillä, mutta en saanut hiottua juoksukuntoani paljoakaan.

19. …entä vähemmän? Olisin voinut syödä suklaata hieman vähemmän.

20. Kuinka vietit joulua? Vimpelissä.


21. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi? TPS:n päätösbileilta ja -yö. Erityisesti se yö 🙊

22. Rakastuitko vuonna 2017? Aina uudestaan 💖

23. Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli? Hah, ei yhtään.

kuvan otti Susanna

24. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit? Oij! The Musketeers 💖

25. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan? Tuskin.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja? Unelmahommissa (täältä!) 💖

27. ...entä musiikillinen löytö? Poikaystäväni osaa soittaa pianoa 😯


28. Mitä halusit ja sait? Kääk! En minä tiedä! 😄 Paljon hyviä hetkiä!

29. Mitä halusit, muttet saanut? Palkankorotusta 😄

30. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi? Jouluprinssi 😄


31. Mitä teit syntymäpäivänäsi? Join skumppaa erään futismutsin kanssa.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi äärettömän paljon tyydyttävämmän? Jos olisin saanut sen palkankorotuksen? 😄

33. Miten kuvailisit vaatemuotiasi vuonna 2017? Farkut ja TPS-paita, ainakin kun kuvia katselee. Oli mulla välillä joku hupparikin päällä.


34. Mikä sai sinut pysymään järjissäsi? Kuvaaminen. Se on edelleen ainoa asia elämässä, johon pystyn keskittymään, vaikka pallo lentäisi päähän tai Paulus Arajuuri kävelisi kentän poikki ilman paitaa.

35. Kenestä julkisuuden henkilöstä pidit eniten? Voidaanko laskea Simo Valakari julkkikseksi? Mitä vanhemmaksi elää ja eri ympyröissä pyörii, sitä vaikeampaa on hahmottaa kuka on julkkis ja kuka ei. Ehkä tähän voisi vastata myös, että Oksasen Risto on mun lempijulkkis.

36. Mikä poliittinen puheenaihe säväytti sinua eniten? Kyllä mua vieläkin mietityttää mitä etua siitä on Suomen valtiolle, että mä olen töissä joka päivä 6 minuuttia enemmän. Miten se näkyy jossain, että mä saan saman kuukausipalkan sisältyi siihen sitten 6 minuuttia enemmän tai vähemmän purkulistojen läpikäyntiä. Jos joku ymmärtää tän jutun, saa valistaa mua kommenttiboksin puolella. Lisäksi ilmastonmuutosjutut aiheuttavat kylmiä väreitä siinä missä se itse muutos aiheuttaa lämpösiä aaltoja maapallolle.


37. Ketä kaipasit? Isovanhempia.

38. Kuka oli paras uusi tuttavuus? Ai että! Yksi kokonainen futissuku 😄😍  Lisäksi tykkään paljon Elina Ada Sofiasta!

39. Kerro elämänohje, jonka opit vuonna 2017. Jos haluaa tulla kitaristin makkaraperunoille, täytyy grilli valita etukäteen, koska muuten menee treffit ihan ohi.

6 kommenttia :

 1. Major Reps Samin perunoille 😹😹😹😹😹😹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD Jotkut repeilee makkaraperunoille, jotkut tulee niille.

   Poista
 2. Ihana postaus :) Vähän erilainen kuin nämä muiden (myös omani) perinteiset vuosikatsaukset, kivaa vaihtelua :D Ja aivan ihania kuvia!

  http://fasciner.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti!! :) Mulla tää sama pohja on jo perinne :)

   Poista