keskiviikko 17. tammikuuta 2018

FUTISKUVAUSTAVOITTEET 2018

Niin, kai sitä pitäisi jotain valokuvauksellisia tavoitteitakin asetella tälle vuodelle. En kuitenkaan ole vielä niin hyvä, että voisin kuvata täysin hälläväliä-asenteella, vaikka usein toki valunkin kentän laitaan luottaen lihasmuistiin ja perstuntumaan.

Siinä mielessä on myös alkamassa erilainen futiskuvausvuosi, koska aion kuvata Veikkausliigaa enemmän kuin viime vuonna. Tämä on luonnollisesti seurausta Tepsin noususta Suomen pääsarjatasolle. Tavallaan uskon tämän tuovan enemmän tilaa mun kuvauskalenteriin, mutta saatan toki olla täysin väärässäkin. Jotenkin vain tuntui välillä liian paljolta kuvata Veikkausliigaa, Ykköstä ja randomilla alempia sarjoja. Nyt suunnitelmissa on pysytellä Veikkausliigassa ja ehkä huvikseen käydä kuvaamassa naapurikunnissa Kakkosta.


Tavoite numero 1 on tänä vuonna hyväksyä hahmojen tarkkuus kuvissa ja pitää pää kiinni koko asiasta. Tuntuu, että puolet viime vuodesta meni tarkkuusasioiden säätämiseen ja ihmettelemiseen enkä keskittynyt varsinaisesti valokuvaajana kehittymiseen. Tänä vuonna haluan unohtaa koko kakan ja keskittyä nimenomaan olemaan parempi kuvaaja. Jos Canon ei pysy mun vauhdissa mukana tehden epätarkkaa jälkeä, täytyy minun varmaan sitten keskittyä enemmän ja olla heilumatta.


Tavoite numero 2 on yrittää saada kasaan rahat uutta runkoa varten. Tarvitsen uuden rungon ja nyt taas talven jäljiltä olen sitä mieltä, että se voisi ihan hyvin kaikesta huolimatta olla croppikenno. Koska rakastin 70D:n puhki, haluaisin antaa ylitsevuotavaa ja vaaleanpunaista rakkautta jollekin samanlaiselle laadukasta jälkeä tekevälle tekniselle ihanuudelle. Olisi ihanaa painaa nappulaa vauhdin ollessa vähintään 7 kuvaa sekunnissa. Vähintään.


Tavoite numero 3 olkoon lupaus pitää nappiskuvista ja muista meikäläisen tavaramerkeistä kiinni. Vaikka Veritas on tosi hankala taidekuvausta varten, yritän saada silti ne tietyt lähes pakolliset taidekuvat sieltä joka kerta.


Tavoite numero 4: jotain kehitystä. Oma kehitys on tosi vaikea ymmärtää siinä hetkessä, jossa elää, mutta onneksi aina voi selata blogista kuvia ja nähdä harppaukset sitä kautta. Kun on kuvannut jo useamman vuoden, on vaikea ajatella miten näistä tavallisista pelitilannekuvista muka saisi jotenkin vielä parempia, mutta kyllä ne taitavat vähitellen parantua sitä mukaa, kun omat kyvyt paranevat. (Toki antaisin mitä vaan, jos saisin kuvata joskus matsin jollain 10000 euron putkella!! Koska onhan se nyt vaan fakta, että jossain vaiheessa kuvien kehitys vaatii kaluston kehitystä. Oma silmä on se mikä on ja toki sekin kehittyy kuvatessa, mutta ehkä mieluummin kehittää vuorotellen sitä silmää ja sitten taas tekniikkaa.)


Tavoite numero 5: uusia kenttiä ja uusia maisemia jälleen. Viime vuonna tuli aika monta uutta kenttää nähtyä, mutta vielä on paljon näkemättä! Josko sitä viitsisi lähteä Kuopiossakin käymään ja on tässä toki ollut puhetta Ahvenanmaastakin.. Kaikista siisteintä olisi toki päästä kuvaamaan ulkomaille myös.


Tavoite numero 6: saada edes yksi taulun arvoinen kuva. Se vaatii keskittymistä ja tilannetajua.


Miltä kuulostaa? Onko siellä joku toinen valokuvaaja, onko sulla tavoitteita?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti