sunnuntai 14. tammikuuta 2018

HARKKAMATSI: TPS - FC HAKA 13.1.2018

Ehkä pari kuukautta on lyhyt aika. Itsensä korjaamiseen, taukoon, unohtamiseen. Silti parissa kuukaudessa ehtii levätä, elää ja opetella katsomaan elokuvia Netflixistä. Joskus 2 viikon tauko futiskuvaamisesta oli liian pitkä aika, mikä sai minut epäilemään osaisinko enää edes kuvata. Nyt parin kuukauden tauko ei tuntunut missään enkä edes stressannut osaisinko enää kuvata.

Enemmän stressasin vain sitä kuinka mahtaa tekniikan käydä pakkasessa, mutta ainakin sain kuvat muistikortilta ulos. Sitä en tiedä mitä kameralle ja objektiiville kuuluu, en ole koskenut.

En ole ollut taukoni aikana kovin kiinnostunut ketä uusia naamoja Tepsiin on tullut. Nyt marssin paikalle tietämättä yhtään ketä kentältä löytyy ja koin jälleen saman kuin vuosi sitten - outoa kuvata itselle outoja tyyppejä, mutta vanhat tutut seassa lämmittivät mieltä. Hassua oli nähdä Ahde yhtäkkiä TPS:n paidassa, kun miellän hänet SJK-logon alle. Hän ja Onni samaan aikaan kentällä nähtynä pakotti minut muistelemaan miten seinäjokea puhutaan, kun olen jo aika autuaasti unohtanut.

Yleensä, kun pelipäivänä lähestyy Kupittaata ja näkee Veritaksen valot, koko kehon valtaa onnellisuus ja väkisinkin hymyilee. Silloin taas, kun pelipäivänä näkee jo kaukaa Kupittaa vitosen hirvitysvalot, tulee sellainen olo, että haluaisi sittenkin vain mennä kotiin. Ehdottomasti edelleen huonoimmat kuvausolosuhteet mitä tiedän. Siksi kuvien värit ovat mitä ovat, koska yritin edes jollain taiteellisella tavalla pelastaa sen mitä pystyy ja kuvien määrä taas kärsi pimeydestä muuten vaan, sillä oli pakko turvautua täyskennoon ja lyhyempään putkeen.
Ekalla puoliajalla keskityin vain kuvaamaan. Tokalla puoliajalla tajusin, etten ymmärtänyt koko jalkapallosta yhtään mitään. Mä en tiedä yhtään miten nämä joukkueet pelasivat, mutta sen tiedän kuinka paljon mun pyllyä paleli, kun istuskelin mun pilkkijakkaralla.
Heti matsin jälkeen multa kysyi eräs sankari snäpissä miten peli päättyi ja mun täytyi käydä tarkistamassa lopputulos twitteristä. Olin ihan varma, että se oli 3 - 2, mutta twitterin mukaan se olikin 2 - 2.

Näin vuoden eka matsi taitaa aina mennä. Että valo on ihan paska ja minä en tiedä mitä kentällä tapahtuu. Eihän se eka lättykään ikinä onnistu.

TPS - FC Haka 2 - 2

2 kommenttia :

 1. Noinhan harkkamatseihin pitääkin suhtautua että lopputulos ei ole pääasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Välillä on näitä matseja, kun ei tosiaan tiedä lopputulosta. Keskittyy joko kuvaamiseen tai ihmisiin niin paljon, että menee laskuissa sekaisin :)

   Ja juu, harkkamatsit on tosiaan harkkamatsei :)

   Poista