tiistai 23. tammikuuta 2018

JOS OLISIN AMMATTIBLOGGAAJA

Minusta tuntuu etten osaa aivan täydellisesti kuvitella millaista olisi olla ammattibloggaaja. Tällä hetkellä näen vain sen positiiviset puolet, mutten välttämättä osaa ajatella kuinka paljon se vaatii myös työtä. Enkä tietenkään tarkoita sitä, että työn tekeminen olis jotenkin ärsyttävää vaan siis mietin sitä millaista olisi lähetellä eri yrityksille tarjouksia. Ei se aina niin helppoa ja ruusuista siis kuitenkaan olisi, kun tuskin bloggaajien kaikki ehdotelmat menevät läpi joka kerta ja voi joutua paljonkin hakkaamaan päätä seinään.


Jos kävisi niin, että saisin elantoni tästä blogista, kuvittelen kaiken maailman valon riittävän kuvaamiseen, koska silloinhan pääsisin ulos aina valoisaan aikaan. Saisin käydä lenkillä valoisaan aikaan, jos niin haluaisin ja välillä matkustaisin Helsinkiin pressitilaisuuksiin yms.

Toisaalta: kuka olisi ottamassa minusta niitä kuvia keskellä päivää? Joutuisinko itse virittää jalustat ja hoitaa kuvaamisen itse itsestäni? Ei kuulosta niin hauskalta kuin se, että blogiystävää tavatessa voi samalla juoda kahvit ja vuodattaa murheensa puolin ja toisin.

Jos blogini olisikin ammatillisesti enemmän futisblogi kuin tässä-Mari-seisoo-blogi, sittenhän pääsisin keskellä päivää kuvaamaan futistreenejä Kupittaalle ja saisin sisältöä sitä kautta. Että siinä mielessä voisin pärjätä ilman toista ihmistä ammattibloggaajan työssä.Ja jos blogini pyörisi vieläkin enemmän futiksen ympärillä, näkisin yhteistyökumppaneina Suomen pääsarjatason ja ne kaikki eri seurat, jotka niin haluaisivat ja jotka voisivat kauttani tavoittaa sellaisen kohderyhmän, jota eivät ehkä muuten tavoita. Lisäksi ihan ehdottomasti haluaisin olla joku suuri brand ambassador New Balancelle.


Sitten olisi ne kotitoimistopäivät, kun aloittaisin aamuni siivoilulla ja sitten viimein istahtaisin työpöydän ääreen lähettelemään tarjouskirjelmiä vaikka ja mihin. Tsekkailisin blogini tilastoja ja miettisin seuraavaa postaustani. Kirjoittaisin useammin postauksia, joiden julkaisu jännittäisi, koska mitä enemmän näkyvyyttä, sitä enemmän someraivoa. Ja kyllähän sitä pitäisi aina jotain mieltä olla, jotta voisi koukuttaa lukijansa.Kun olisin tienannut ne rahat, joita en koskaan voittanut lotossa, pakkaisin poikaystäväni ja bikinit matkalaukkuun ja suuntaisimme tekemään töitämme palmun alle riippumattoon turkoosien vesien äärelle. Olen jo kysynyt tätä poikaystävältäni, että voidaanko sitten mennä ja hän suostuu sillä ehdolla, jos siellä palmun alla on ilmastointi. On siellä rakkaani, on siellä. (Todellisuudessa pakkaamme villasukat kapsäkkiin ja suuntaamme appiukkokokelaan kyydissä Turun saaristoon makoilemaan paikallisten palmupuiden eli mäntyjen alle riippumattoon, jossa asuu muitakin, esim. hämähäkkejä ja muurahaisia. Taustalla appiukkokokelas soittaa huilua ja poikaystävä haluaa jo kiireesti takaisin kaupunkiin.)


Oikeasti minulle riittäisi se, että olisi aikaa ja valoa käydä ottamassa kuvia silloin kun tarvitsee ja saisi rahaa sen verran yhteistöistä, että pystyisi esimerkiksi matkustelemaan tai säästämään rahaa asuntoa varten. Olisi ja on ihanaa, kun keksii aiheita, joista haluaa kirjoittaa ja sitten on aikaa istua alas kirjoittamaan. Rakastan sitä, kun saa kirjoittaa. Voisin lähteä joskus ihan vaan kirjoituslomalle johonkin!

Eikä minun olisi mikään pakko saada olla täysipäiväinen ammattibloggaaja vaan mieluiten tekisin tätä edelleen päivätyöni lisäksi. Se tietysti verottaa aikaa, koska on niitä iltoja myös, kun täytyy urheilla ja ei kertakaikkiaan voi ehtiä tekemään kaikkea samoina iltoina. Olen jo hyväksynyt sen, ettei aika vaan riitä ja mieluiten sitten postaan vähän harvemmin. En myöskään enää koskaan halua kirjoittaa väkisin väsyneenä vaan odotan niitä hetkiä, kun on oikeasti intoa ja jaksamista. Se toivottavasti näkyy myös teille miellyttävänä lukukokemuksena.

Onko teillä ajatuksia ammattibloggaamisesta? Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon?

kuvat minusta: Susanna

2 kommenttia :

  1. Ei mulla muuta kuin,että lähdetäänkö yhdessä kirjoituslomalle? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo!!!! Tämä ehottomasti kyllä korvan taakse!!

      Poista