keskiviikko 31. tammikuuta 2018

NOTIFIKAATIOT POIS PÄÄLTÄ

* postaus sisältää mainoslinkkejä

Kun 90-luvulla sain käyttööni ensimmäisen kännykkäni, oli tekstiviestien saaminen tosi jännää ja hauskaa. Pidin puhelimessa äänet päällä, koska ei se värkki kuitenkaan ihan jatkuvasti piipannut. En ollut välttämättä ihan kylän suosituin tyttö.

Sieltä 90-luvun loppupuolelta aina vuoteen 2017 puhelimeni on päästellyt ääniä, kunnes lopulta jotenkin turhauduin ja päätin kytkeä kaikista sovelluksista notifikaatioiden äänet pois. Facebookista kytkin ilmoitukset kokonaan pois! Joskus muistan käydä puhelimella lukemassa seinää tai sitten en. Facen messengerissä ilmoitukset ovat vielä sentään päällä, että ei hätää, kyllä minut vielä kiinni saa ilman soittamistakin.Olin whatsapp-ryhmistä kytkenyt äänet pois päältä jo aikoja sitten, sillä pää ei kestä jatkuvaa tilulilua ja uikutusta ja juuri nuo ryhmät ovat niitä, joihin viestejä satelee välillä ihan hirmuisasti. En edes kuulu kuin 3 eri ryhmään ja niidenkin viestimäärät olivat joskus ihan liikaa.

Rupesin vain kesällä miettiä 90-luvun lasten somekäyttäytymistä ja totesin, että tuskin heilläkään on notifikaatioissa äänet päällä? Ysärilapsi ei taida olla puhelimen päässä tavoitettavissa samoin kuin me kasarituotokset? Noh, ehkäpä tätäkään ei voi yleistää? Ajatus kuitenkin päässäni oli se, että nykyajan lapsi syntyy erilaiseen maailmaan kuin minä olen syntynyt ja heille älypuhelin ei ole sen kummempi kuin meille lankapuhelin oli.
iPhone 6S TÄÄLTÄ (kultaisena)  kuoret iPhone kutoseen TÄÄLTÄ ● kuulokkeet TÄÄLTÄ (mustana)

Kun otin äänet pois ilmoituksista, tulin heti onnellisemmaksi. En osaa selittää miten tällaisella asialla voi olla niin suuri vaikutus elämään, mutta on sillä. Töissä kenenkään ei tarvitse kuunnella kuinka paljon mun facemessenger soi ja kotona pystyn kirjoittamaan kokonaisen blogipostauksen häiriintymättä ylimääräisistä äänistä ja ilmoituksista. Pystyn myös unohtamaan puhelimen sohvalle siksi aikaa, kun väsäilen keittiössä jotain ja lenkillä Jari Sarasvuon ääntä ei keskeytä mikään. 

Ihan parasta! Sitä paitsi en aina halua olla tavoitettavissa. Haluan olla tavoitettavissa vain silloin, kun se minulle itselle sopii.

Onko teillä notifikaatiot äänettömällä vai miten elätte?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti