maanantai 29. tammikuuta 2018

VANHOJEN ASIOIDEN UUSI TULEMINEN

Kun elämäntilanteet ja maisemat muuttuvat, saattavat vanhat tavat korvautua uusilla tai jotain vain jää pois, vaikkei tilalle tulisikaan mitään uutta. Näin ainakin minulle on vahingossa käynyt vuosien saatossa sekä Seinäjoelta Turkuun muuttaessa. Lumilauta pölyttyy parvekkeen nurkassa, ratsastuskypärä pyörii jossain ja teen juominen on välillä jäänyt lähes kokonaan kahvin tultua sen tilalle. Vanhat pelikaverit pyörivät mielessä - missä he menevät ja mitä heille kuuluu.

Tässä itsensä etsimisen tammikuussa on yksi selkeä teema ja se on vanhojen asioiden uusi tuleminen. Huomaan nyt, että ennen vanhaan elämääni kuuluneet asiat ovat yhtäkkiä nousseet taas pintaan ja silmäni loistavat jälleen. Parasta!

Vanhat asiat uudessa elämässäni (ensimmäinen kuva ei liity mitenkään vanhuuteen 🙊):

Hän on Maarit.

1. Olen aktivoitunut kameran kanssa. Pystyn taas ottamaan sen mukaan kaupungille, jos huvittaa. Pitkän aikaa olen jättänyt kameran kotiin, mutta olen asettanut itselleni tietyn vaatimustason blogin kuvien suhteen ja se pakottaa minut kuvaamaan järkkärillä. En halua tehdä postauksia puhelinkuvilla, koska rakastan järkkärin jälkeä ja tietysti kuvankäsittelyä.


2. Kahvin juomisen vähentäminen ja teen juomisen lisääminen. Olen lipsunut vuosien saatossa koko ajan kovemmaksi kahvin kuluttajaksi enkä voi sietää sitä. Tai oikeastaan mahani ei siedä sitä. Niinpä tulin toissaviikolla siihen lopputulemaan, että pyrin lopettamaan kokonaan arkikahvittelun. Niin helppoa se ei kuitenkaan ollut ja join töissä yhden iltapäiväkahvin kaikkina päivinä paitsi perjantaina. Saa nähdä onnistuisiko jossain vaiheessa kahviton työviikko.


3. Kahvakuulailu. Olen kaikki nämä vuodet omistanut edelleen samat kuulat kuin ennenkin, mutten ole koskenut niihin pahemmin. Nyt parin kuulailutunnin jälkeen olen valmis kuulailemaan kotonakin.

Ranskalaiset autoloaderit, how hard can it be? En vaan osaa tuota panssarivaunulajia. Miten mahtoi ranskalaisiltakaan sujua tuo sotiminen noilla vehkeillä?

4. Pelaaminen. Tapahtuipa eräs hauska asia IRL menneellä viikolla, jonka seurauksena oli pakko avata tankkipeli viikonloppuna pitkästä aikaa. Olin ilmeisesti kaivattu muija, koska klaanichatti ja muutama muu chatti täyttyi ihmettelyillä kuinka olinkin taas linjoilla. Jei! Tuntui hyvältä tehdä taas jotain sellaista, mikä on kuulunut elämääni lähes aina eli pelata. Minulla on paljon pelituttuja, joiden kanssa oli aikoinaan kiva viettää aikaa, mutta joiden kanssa ei ole tullut pidettyä yhteyttä muuten. Onneksi moni heistä pelaa edelleen ja heidät voi löytää, kun vaan laittaa teamspeakin päälle.


5. Uudet silmälasit vanhalla idealla: rohkean väriset kehykset. Sain aikoinaan paljon kehuja mun sinisistä kehyksistä ihan tuntemattomiltakin ihmisiltä ja tajusin myös sen, että silmälasit ovat myös asuste ja niihin voi panostaa. Niiden ei tarvitse olla tylsät. Olin aika varma siitä, että näköni olisi huonontunut, joten hankkiuduin Instruun katselemaan kehyksiä joku aika sitten. Törmäsin tuollaisiin hauskoihin punertavanvioletteihin kehyksiin ja oli vain ihan pakko saada uusia lasit, vaikkei lopulta olisi muuten ollut edes tarvekaan. Mutta kun -70 %!

Että ei se elämässä eteenpäin meneminen ole vanhoista tavoista luopumista vaan mieluummin vanhojen tapojen säilyttämistä, vaikka maisemat muuttuisivatkin. Toki jotkut vanhat tavat eivät aina ole hyvästä, mutta ei myöskään se, että laittaisi kaiken uusiksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti