sunnuntai 25. helmikuuta 2018

12 SYYTÄ MIKSI LÄHDIN ETELÄ-POHJANMAALTA

* postaus sisältää mainoslinkkejä

Törmäsin facen kautta Kodin Kuvalehden artikkeliin otsikolla 12 syytä, joiden vuoksi pohjalainen on paras puoliso. Päässäni otsikko kääntyi välittömästi muotoon "12 syytä, joiden vuoksi lähdin Pohjanmaalta" lukematta artikkelia. Ei yhtään pahoja traumoja tai mitään, eipä?

En tietenkään ole avautunut blogissani koskaan siitä mitä kaikkea lähtööni Pohjanmaalta liittyi. Ei ollut kyse pelkästään siitä, että löysin miehen Turusta vaan taustalla oli muutakin. Asioita ja tilanteita, joiden takia Etelä-Pohjanmaan ilma tuntui tukalalta hengittää samaan aikaan, kun Turku tarjosi puhdasta meri-ilmaa.

Käydäänpä läpi nämä Kodin Kuvalehden väittämät, mutta vain minun näkökulmastani! Kun pohjalaisuus ei enää kaikilta osin olekaan niin upean hienoa kuin pohjalaiset kuvittelevat.

1. Hän tietää, miten asiat ovat. Muilla on mielipiteitä, pohjalaisella tietoa.
Niinpä. Pohjalaisen mielestä tämä on tietysti ihan jees, mutta kaikkien muiden mielestä rasittavaa. Pohjalaisenkin olisi hyvä välillä ymmärtää olevansa kuolevainen, joka ei tiedä kaikesta kaikkea.

2. Pohjalaisen hyve on nöyryyden ja vaatimattomuuden puute. Hänellä on niin hyvä itsetunto, ettei puolison tarvitse pönkittää sitä ylimääräisillä lirkutuksilla. Pohjalainen tietää olevansa paras, komein ja viisain muutenkin.
No tämä. Vaikka todellisuudessa pohjalaisella on niin huono itsetunto, että olisi oikein mukavaa, kun häntä nostettaisiin koko ajan jalustalle ja kehuttaisiin minkä ehditään.

3. Pohjalainen on rehti ja suorapuheinen. Puolison ei tarvitse arvailla, mistä tänään tuulee.
..eikä ymmärrä kohteliaista käytöstavoista tuon taivaallista oikeastaan. Omalle akalle voi sanoa vaikka ja mitä, koska mitä väliä sillä oikeastaan on miltä akasta tuntuu?4. Jos naapurit hankkivat uuden sohvan, saatte itsellenne vielä hienomman. Talostakin tulee ihan pikkuusen isompi kuin naapurilla.
No tietysti. Ja tiedättekö, mikään ei ole surullisempaa kuin kateelliset ja katkerat pohjalaisakat. He keskittyvät muiden elämään unohtaen omansa ja sitten ihmettelevät vanhoina ja kärttyisinä miksi kaikki muut saivat kaiken, mutta he eivät. Niin, missähän se vika mahtaisi olla?

5. Pohjalainen ei häpeile itseään ja kääntää heikkoudetkin vahvuuksikseen. Moon täs.
Tämä on kohta, josta itse pidän kiinni läpi kaiken turkulaistumisen. Perkele.

6. Pohjalaisen järjestämiin juhliin saa ja pitää mennä ilman erillistä kutsua. Niihin on voitu kutsua leheren päällä tai sitten vain tiedetään, että Tyyne täyttää vuosia tai Aapo menee naimisiin.
Tässä taannoin on tullut ihmeteltyä hieman tätä käytöstä, mutta tämä selittää mistä se tulee. Pohjalaiset ei vaan tajua, ettei joka paikkaan voi vaan tupsahtaa.7. Pohjalainen on sisukas tahtoihminen. Puolison ei tarvitse pelätä, että pohjalainen heittää hanskat tiskiin heti, kun tulee ensimmäinen ryppy rakkauteen. Periksi ei anneta!
Kyllä. Pohjalainen menee läpi harmaan kiven, vaikka viisaampi kiertäisi. Tämä on toinen kohta, josta pidän kiinni enkä aio koskaan unohtaa. Jos joku sanoo mun olevan laiska paska, minähän muuten näytän olevani kaikkea muuta kuin laiska paska. Siitäpähän saavat sitten!

8. Kun pohjalainen puhuu, hän puhuu asiaa. Hyvää yritetähän, mutta priimaa pakkaa tulemahan.
Kuvitelmat ovat suuria niin kuin kaikki muukin pohjalaisten päässä.

9. Pohjalainen ei kursaile. Kun kutsutaan pöytään, pohjalaista ei tarvitse moneen kertaan maanitella: hän tulee heti ja kauhoo padasta ensimmäisenä.
Varmasti. Tähän syyllistyn itsekin. Tunnen erään perheen Kaarinasta, joita on joskus ihmetyttänyt mistä mä oikein tupsahdin heidän keittiön pöytäänsä niin kuin olisi aina kuulunut sinne, mutta se röyhkeys on vaan veressä.

huppari Tepsin fanikaupasta ● takki Vila ● laukku Mango ● farkut Gina Tricot (TÄÄLTÄ)● kengät Glamorous (TÄÄLTÄ)

10. Hänen kanssaan elämä ei käy synkäksi. Mikä ristus ny o, ku ei aharista.
Se on kyllä erikoinen fiilis, jos ei tosissaan aharista. Ja monta kertaa on tullut kuultua kuinka tuon iloa ihmisten elämään, joten näin se sitten kai on. Tämä ei ole mitenkään huono ihmisominaisuus.

11. Sanonta ”kaikkea voi kokeilla paitsi kansantansseja” ei päde häneen. Hän kokeilee juuri sitä, mitä muut eivät – eikä mieti, mitä muut hänestä ajattelevat.
Kyllä. Elämässäni on ollut joskus ihminen, joka yritti osua heikkoon kohtaan sanomalla "se ja se sano susta sitä ja tätä" ja häntä ärsytti, kun ei osunut. Mä oon käynyt kovan koulun tähän liittyen Vimpelissä ja ihan yhtäkkiä ei löydy ketään ihmistä kenen ajatelmat meikäläisestä saattaisi jotenkin vaivata mua. Mä oon niinku mä oon. Ja niin kannattaa sunkin olla justiin niinku sä oot.

12. Hän uskoo selviävänsä mistä vain. Komiat pärjää aina!
Jos ei ite usko selviävänsä, kuka sitten?


Pohjalaisuudessa on siis sekä hyvät ja huonot puolensa ihan kuin missä vaan muussakin kansassa. Turkulaisissakin on tiettyä viisautta, vaikkei sitä aina ihan heti uskoisi, mutta kyllä vaan, turkulaisiltakin kannattaa omaksua jotain. Esimerkiksi se, että joskus vaikeneminen on kultaa.

kuvat: Susanna

1 kommentti :

  1. ETELÄPOHJALAISET OVAT PUOLUSTANEET VAPAUTTA AINA VAHVEMMIN KUIN MUUT SUOMALAISET MM. NUIJASOTA1597, NAPUEN TAISTELU 1714, VAPAUSSOTA 1918 SEN TODISTAVAT.

    VastaaPoista