sunnuntai 11. helmikuuta 2018

SUOMEN CUP: FC INTER - TPS 9.2.2018

Ollaanko siellä aamukahvin äärellä? Minusta kahvi on enimmäkseen hyvää ja parhaita kahveja ovatkin: päivän ensimmäinen kahvi, kahvilassa juotu kahvi, futismatsissa juotu kahvi ja iltakahvi. Jälkimmäistä en kyllä uskalla useinkaan juoda, mutta olen onnellinen teidän kaikkien puolesta, joilla iltakahvi ei yöunia vie.

Perjantaina join päivän toisen mukillisen kahvia illalla ennen Turun derbyn alkamista. Otin jopa kuvan, mutta ihmettelen syvästi miksi kahvimuki on tässä kuvassa keskellä. En koskaan ota kuvia, joissa kohde on keskellä?!


Inter isännöi perjantaista derbyä, joten ennen matsia oli vähän eri tunnelma kuin yleensä. Sehän oli vähän kuin vieraspeli, sillä ei voinut tietää onko Interillä jotain sääntöjä kuvaamisen suhteen, koska viime kesänä ainakin Veikkausliigaa kuvatessa oli ja taas Tepsin systeemit kyllä tiedän. Loppujen lopuksi mitään ihmeempää ei ollut eikä sattunut, mitä nyt meinasin tehdä pesän tepsijätkien penkille, josta tajusin siirtyä kahvimukini kanssa samalle paikalle kuin missä edellisenkin matsin kuvasin.



Olin niin keskittynyt omiin asioihini matsiin saapuessa, etten ollut uhrannut ajatustakaan varsinaisesti koko matsille itselleen. Kuitenkin Turun derby ja annoin sen yllättää minut täysin. Kun matsi alkoi, huomasin jännittäväni ihan pirusti. Pystyin hädin tuskin kuvaamaan, kun keskityin miettimään mahtaakohan pelaajat selvitä derbystä loukkaantumatta.




Tässä maisemani suurimman osan ajasta 😁

Loppupuolella ekaa puoliaikaa totesin tuomarin linjan olevan selkeästi keltainen kortti kaikille, ihan vaan varmuuden vuoksi. Tuumasin vielä jatkoksi, jotta mahtaakohan tuomarilta loppua keltaiset kesken vielä, kun sen verran tiuhaan niitä nostelee.




Pakollinen taukokuva 😊



Ja niinpä niin, eipä taas olisi kai pitänyt sanoa ääneen, sillä toisen puoliajan ainoa kortti taisi olla punainen Pennille enkä ehtinyt saada kunnon kuvaa ollenkaan koko miehestä. Olisin tietysti halunnut Pennistä jonkun loisto-otoksen!








Matsi oli tasaisen kuuma, eikä tunnelmaa kyllä ainakaan viilentänyt tuomarin kortin heiluttelut. Kentällä näkyi myös uskomattomia tönäisyjä ja toisaalta hämmentäviä kaatumisia, joista osa vihellettiin ja osaa ei. Välillä nauroin ääneen näille ja välillä saatoin huudahtaa kentälle päin jotain, koska matsi vei ihan mukanaan. Onneksi tv-ukkelit olivat vähän kauempana eikä räkätykseni ole toivottavasti kuulunut mistään läpi.

Kannattajat loivat myös osaltaan derbytunnelmaa pieneen halliin. Oli mukava kuulla taas chantteja ja nähdä pelaajat kiittämässä omiaan matsin jälkeen.

Sen totesin, että tällaisia derbypelejä kuvaisi mieluummin ulkona, jossa voi ottaa oman tilan ja yksinään kiroilla milloin mitäkin. Jotenkin pitää pystyä keskittymään normaalia enemmän, ettei tule pallo päähän tai kukaan syöksy syliin kentältä, kun tyypit viuhtovat edestä niin samperin lujaa.

Onneksi tämä matsi on nyt pelattu ja ensikerralla voi taas keskittyä ihan vaan jalkapalloon.

FC Inter - TPS 0 - 0

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti