sunnuntai 4. helmikuuta 2018

SUOMEN CUP: TPS - IFK MARIEHAMN 2.2.2018

Joko ehditte odottaa postausta perjantain matsista? Mielelläni olisin postannut jo eilen aamuna tämän, mutta minua painoi perjantaina niin järjetön väsymys, että melkein menin nukkumaan jo puoli kasilta illalla. Olen nukkunut koko viikon todella huonosti ja se vaivasi vielä eilenkin. En halua kirjoittaa väsyneenä tai muuten vaan väärässä mielentilassa, koska haluan keskittyä kunnolla näihin postauksiin.

Olin nukkunut torstain ja perjantain välisenä yönä aivan liian vähän, joten aamulla sängystä noustessa väsytti aivan liian paljon. Ei kuitenkaan auttanut kuin kerätä itsensä ja kamansa kasaan ja lähteä töihin. Töistä suoraan ajelin Javenture-Areenalle päivällä, kun TPS - IFK Mariehamn -matsi oli siirretty Kupittaalta sisätiloihin samalla alkamisajankohtaa aikaistaen. Onneksi olin juuri tällä viikolla aamuvuorossa ja pääsin vaivatta matsiin kolmeksikin.

Ajattelin ennen matsia ottavani vaikka ja mitä taidekuvia, mutta todellisuus olikin aivan toinen. Hallin ulko-oven edustalla makkaraa oli paistamassa toimitusjohtaja Kähkönen, kun painelin halliin sisälle. Vilkaisin makkaroita mennessäni enkä siksi, että olisi ollut nälkä vaan siksi, kun makkaranpaistoa on aina kiva kuvata jalkapallotapahtumissa. En kuitenkaan pysähtynyt ja kaivanut kameraa repustani vaan pyörähdin ovista tupaan sisälle. Toinen hyvä kuvauskohde on kahvihommat, mutta tyydyin vain liruttamaan kahvit mukiini ja sen jälkeen siirryin jo kohti kuvauspaikkaa. En kuitenkaan uskaltanut lähteä vaihtopenkkien väliin ilman kuvaajakollegaani Tiinaa vaan jäin odottelemaan hänen saapumistaan paikalle. Tiedättekö kun niin harvoin nykyelämässä enää voi kuvata futista tosi lähellä vaihtopenkkejä ja muutenkin minut on peloteltu perseettömäksi kaikenmaailman säännöillä, ei sitä jotenkin osaa enää tryykätä jalkapallokentän lähistöllä ihan mihin huvittaa. SJK:ta aikoinaan kuvatessa koin ihan normaaliksi hengata SJK:n penkin vieressä.


Ehkä ihan vähän mua myös jännitti tämä matsi. IFK M ei välttämättä ole vastustajana mistään helpoimmasta päästä? En kuitenkaan jäänyt miettimään asiaa, koska halusin tietysti luottaa Tepsiin niin kuin ennenkin.


Mun eka puoliaika meni pyydystyshommiksi. Mietin koko ajan kenen nappiksista otan kuvan siitä vierestä ja yritin myös saada edessämme juosseesta tuomarimiehestä jotain tosi hienoa kuvaa, sillä hän osoittautui viime vuoden TVOF-Juusoksi. Mietin myös sitä missä vaiheessa saisin vastustajajoukkueen penkillä istuneesta Lepolan pojasta kuvia sekä sitä kuinka paljon mun polvet kestävät kyykyssä olemista, sillä en vain voi sietää liian korkealta kuvattuja futiskuvia. Niinpä kyykkäilin joka välissä ja kerran jouduin taas väistämään palloa. Osui suoraan vasempaan kylkeeni ja näin on taas avattu pallomagneettikausi!Mun tekee mieli vieläkin käydä ostamassa tuollainen lakupussi, mutta sitten ajattelen, etten voi, koska verenpaine. Mutta voi vitsi kuinka mun tekisi mieli!!


Aika vähän poimin perinteisiä pelitilannekuvia myös toiselta puoliajalta. Kuvasin tämänkin matsin lyhyillä vehkeillä eli täyskennossa oli kiinni 70-200/2.8. Ei Javenturella voi haaveilla kuvaavansa Sigmalla, koska tuokin halli on perinteisen pimeä. ISOa pitää olla ja vetelin suurimmalla mahdollisella aukolla.


Onnin maali oli hieno!! Se tasoitti lukemat 1-1 ja hyvä niin. Onni on jotenkin yhtä nälkäinen jalkapalloilija kuin minä iltaisin sohvalla oman elämäni ihmishenkilönä. Jos olette nähneet Onnia kentällä, tiedätte tasan mitä minä tarkoitan, vaikkette olisi koskaan nähneet minua makaamassa sohvalla.


Miro tarjoili minulle matsin päätyttyä tilaisuuden ottaa loistavan nappiskuvan. Ei hän tainnut onneksi huomata joutuvansa nappispaparazzin uhriksi, kun taas Lepolan poika huomasi heti kun lähestyin hänen sylissään majaillutta hanskakasaa.
Tulin kauhean onnellisiksi näistä kaikista pienistä asioista. Pari nättiä hymyä, pari nappiskuvaa, hanskakasa ja hieno maali, eikä huonosta valosta huolimatta tarvinnut jäätyä ulos. Paljon taidekuvia ja matsi, josta jäi ihan hyvä mieli. Minulle ainakin jäi nimittäin. Entä teille? Näittekö pelin?

TPS - IFK M 1 - 1

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti