sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

HARKKAMATSI: TPS-SALPA 16.3.2018

Kävin perjantaina kuvaamassa jalkapalloa. Tepsillä oli harkkamatsi Kupittaalla SalPaa vastaan ja mulla sattui olemaan aamuvuoro, joten karkasin töistä kuvaamaan, kun aurinkokin niin kauniisti paistoi. Harmi vaan, että Turussa pari päivää puhaltanut viima ei tuntunut kovin kivalta, vaikka aurinko miten lämmitti. Onneksi en ajatellut asiaa ennen kuin lähdin, sillä muuten olisi kyllä jäänyt kuvat ottamatta.

Kyllä mä tietysti arvoin tuossa viikon aikana menenkö vai en, koska matsi oli kuitenkin tosi aikaisin päivällä, mutta halusin nähdä myös SalPan pitkästä aikaa. En usko, että tulee lähdettyä Saloon kuvaamaan kovin usein ainakaan huvikseen.

Stressasin torstaina, että kuinka muistan taas kaikki kamat mukaan, kun menen töistä suoraan. Kuvittelin perjantaina muistaneeni ihan hyvin, mutta Kupittaalle päästyäni tajusin, ettei mulla ole hanskoja mukana. Onneksi mun kuvausrepusta löytyy lähes kaikkea, joten kaivoin sieltä yhdet nahkahanskat, joilla kuvaan yleensä syksyllä, kun sormet jäätyy ja pitää saada kunnon ote putkesta.


Musta tuntuu, etten ollut pitkään aikaan kuvannut maalihalia? Tässä matsissa niitä pääsin näkemään sentään pari, mutta sitä en vieläkään tiedä missä kohdassa se kolmas maali tuli? Olen varmaan ollut selkä kenttään päin, kun piti lämmitellä välillä. Pitäisi varmaan katsoa kooste jossain välissä. Jää muuten vaivaamaan.

Muutenkin tämä oli edelleen itsellekin harkkamatsi. Keskityin taas kaikkeen muuhun paitsi peliin, mutta tällaisia nämä vuoden ekat matsit aina on.

Harvoin olen mielissäni, kun eteeni tulee miehiä lämmittelemään, vaikka Veritaksellakin tulee usein valittua juuri se pääty, jossa näin tapahtuu kuitenkin, mutta perjantaina se ei haitannut yhtään, kun sai höpötellä tuttujen kanssa. Ja tässä tapauksessa myös kuvata heitä, sillä peli oli toisessa päässä jonkun aikaa.
Ekalla puoliajalla ei osunut tuuli naamaan, mutta voi luoja toista puoliaikaa. Olin ihan jäässä ja mietin koko ajan, että voisinko vain luovuttaa ja lähteä, mutta en pystynyt. Montaa kuvaa en taaskaan saanut otettua, koska oli vain kertakaikkiaan niin kylmä. Valo oli kyllä parempi näin päin, mutta ilmeisesti olosuhteet eivät vain voi olla aina ihan täydelliset.

Ettei tämä nyt olisi pelkkä valitusvirsi, täytyy sanoa taas kuinka kivaa on kuvata jalkapalloa ja etenkin valoisassa. Ehkä kuvamäärät kasvavat, kun tulee hieman lämpöisempää ja pystyy tekemään kunnolla sen mitä on tekemässä. Tämä oli vähän taas tällaista ihmettelyä.

Eipä sillä, on tämä kirjoittaminenkin nyt yhtä ihmettelyä, koska en vain kyennyt eilen kirjoittamaan tätä valmiiksi, vaikka tiesin, etten pysty tarjoilemaan mitään suurta lukunautintoa Fortessa aamuneljään pyörimisen jälkeen. Kyllä! Luitte oikein! Se oli vartti ja Forteen viime yönä. Noh, toivottavasti kuvista on enemmän iloa teille kuin tekstistä.

TPS - SalPa 3-1

2 kommenttia :

  1. Jotenkin ihmetyttää tuo pelaajien pukeutuminen näillä ilmoilla. Luulisi, että jalkaan kannattaisi laittaa trikoot, kalsarit, sukkahousut tai jotakin vastaavaa, joka suojaisi polvet ja koko jalan pituudelta lihakset. Shortsit ja sukat on vissiin tuo määritelty peliasu, mutta kai niiden alla saa pitää lämmikkeitä. Osalla näkyy noita trikoita, osalla on polvet paljaana. Muistan jostain 80-luvulta, kun miespuoliset juoksijat ja jalkapalloilijat käyttivät ihan naisten sukkahousuja shortsien alla lämmikkeenä kylmillä keleillä. Nykyisin löytyisi monenlaisia urheilutrikoitakin tuonne alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Kyllähän joillakin onkin jotkut pöksyt siellä alla, mutta harvemmilla kai tosiaan. Ja mä ymmärrän hyvin, jos ei halua käyttää sukkahousuja, vaikka ne hyvin lämmittäiskin, sillä ovat kyllä yksi ahdistavimmista vaatteista ikinä.

      Poista