keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

PANDOJA IHMETTELEMÄSSÄ

Ähtärin eläinpuisto on ainoa eläinpuisto, jossa olen koskaan käynyt ja se onkin tullut kierrettyä tämän lyhyen elämän aikana jo aika monta kertaa läpi. Ensin lapsena tietysti, sitten lumileopardien takia ja nyt piti päästä näkemään pandat. Muuten osaisin aika hyvin ulkoa eläinten järjestyksen kierroksella, mutta ähtäriläiset olivat pandojen takia laittaneet kierroksen alkamaan entisestä loppupäästä ja sehän sekoitti muistin ihan täysin.

Otin kameran reissuun mukaan pelkästään eläinten takia ja kun se olisi pitänyt kaivaa repusta, mietin pitkään kehtaanko vai en. Sitten takaoikealta paikalle saapui joku mies pitkän putken kanssa ja päätin kehdata. Ihan kivaahan se sitten loppujen lopuksi oli kulkea kameran kanssa.

Pikkupandat osuivat kierroksella nyt ensimmäiseksi ja tällä kertaa ne jopa olivat hereillä. Niin ihania!! En oikeasti kestä! Otan lemmikiksi tuollaisen!
Seisoimme ystäväni kanssa pitkään ihailemassa noita veijareita, kunnes oli pakko lähteä eteenpäin, että pääsee joskus poiskin. Ja olihan se nyt mukava nähdä myös karhut, sudet ja ilvekset. Hirviä emme jääneet ihmettelemään sen enempää, kun olimme jo edellisenä iltana käyneet lenkillä hirviaitauksella.


Koska jauhan aina Maaritille kuinka hänen täytyy lähettää mulle porokuvia, otin nyt ite, ettei tartte lähetellä. Minusta porot on hassuja, kun taas Kolarin muija ei näe niissä mitään erikoista. Aijaijai!Lumileopardeista ei taaskaan näkynyt kuin ehkä joku selkäpala, kun kävimme kierroksella päiväsaikaan. Pitäisi kai joskus mennä illemmalla, jotta tuollaiset yöeläimet voisi nähdä kunnolla.

Kierroksen jälkeen oli hillitön nälkä, joten menimme syömään jotain pientä uuteen kahvilaan ennen kuin kävimme ihailemassa vielä pandoja. Söin jonkun ylihyvän kanavuohenjuustorieskan ja todennäköisesti joko opettelen tekemään vastaavia leipiä itse tai muuten joudun soittamaan Ähtäriin, jotta lähettäisivät mulle pari sellaista leipää. Jälkkäriksi vedettiin vielä valkosuklaavadelmajuustokakkua ja olipa sekin erittäin hyvää.

Päästiin pandat näkemään molemmat, mutta toinen vain nukkui tylsästi. Onneksi jäimme hengaamaan hetkeksi ja ehdimme lopuksi nähdä hereillä olleen pandakarhun syömässä bambua selällään. Siitä mulla ei ole kuvaa tähän postaukseen, mutta ehkä tööttään jossain vaiheessa instaan jonkun.

Kaiken kaikkiaan pandatalo + zoo -kierros oli aika hintava, mutta tulipahan käytyä. Jos tuosta vielä joskus maksaisi, niin ehkä sitten vaan niiden pikkupandojen takia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti