sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

VEIKKAUSLIIGA: TPS - ROPS 28.4.2018

Jotain jalkapalloa taas! Taidan syttyä liigafutikselle hitaammin tänä vuonna kuin TPS, sillä tunteeni valokuvaajilta kielletyn alueen sisällä (kenttä) tapahtuvia asioita kohtaan eivät ole oikein näyttäytyneet. Vai mahtoiko siellä kentälläkään eilen näkyä oikein mitään tunteisiin viittaavaa? Jotain jalkapalloa ilman yhtään maalia, taistelua vähemmän ja enemmän.

Minusta on ihan hauskaa välillä mennä kuvaamaan Tepsiäkin kuin millään ei olisi mitään väliä. Kuin olisin ihan kuka vain valokuvaaja ottamassa kuvia omiin tai muiden tarkoituksiin jännittämättä pelin lopputulosta. On oikeastaan ihan hemmetin siistiä kuvata välillä niin, ettei tarvitse jännittää. Sitä jännitystä oli aiempina vuosina ihan tarpeeksi. Matsista toiseen. Nyt ei onneksi ole vastaavaa, vaikka se tekee kirjoittamisesta laimeampaa, koska minäkin olen laimea.

Asiantuntijalausuntoni kotioloissa pelin jälkeen kuului näin: tylsä matsi, TPS:n kaikki energia meni RoPSin aisoissa pitämiseen, sellainen väsytystaistelu. Lopussa RoPS taisi kyllä ollakin jo vähän väsyneempi ja Tepsin veijarikaksikko Rähmönen & Blomqvist pääsi tekemään kepposia. Harmi vaan, ettei Jamppa osunut ja minäkin sössin sen ekan yrityksen kuvaamisen, kun tähtäsin maalivahtiin, mutta en osannut ennakoida kuinka pitkälle tuollaiset miehet venyvät ja siitä kuvasta jäi pallo pois. Eikä sitä sitten voinut julkaista, mrr.Kun viimeksi kirjoitin siitä kuinka piti arvuutella mistä ja mihin valokuvaajat saavat kulkea, ei tuo eilinenkään sujunut ihan niin selkeästi kuin ennakkoon ajattelin. Että tupaan vaan siitä mistä ennenkin ja kahvit naamaan. Se ovi, josta aina on kuljettu, oli ympäröity aidoilla ja siinä sitten piti ihmetellä mistä saa mennä vai eikö saa.

Noin muuten kaikki kyllä sujui ihan hyvin. En rettelöinyt kovin paljon, en yrittänyt mennä kentälle eikä kukaan tullut kieltämään kuvaamista. Eikä tarvinnut ottaa mitään ylimääräistä killutinta kaulaan, koska nuo Veikkausliigan kuvauspassit kuulemma ovat kyllä ihan riittävät valokuvaajille. Sitä mieltä itsekin olen, koska mitä virkaa niillä passeilla muuten sitten olisi, jos kaulaan pitäisi köyttää enemmän koristeita kuin kuninkaallisilla?

Koska TPS:llä on aina vauhti päällä heti matsin alkuun, mulla on kuvia taas enemmän ekalta puoliajalta kuin toiselta. Alkuun myös istuin hetken mun kausikorttipaikalla ihan päädyssä, mutta RoPS vei sen verran peliä toiseen päätyyn, että katsoin paremmaksi vaihtaa paikkaa laidalle. Sieltä saikin sitten kuvia paljon paremmin keskeltä kenttää ja muutenkin. Otin myös pari kuvaa vastustajien yhdestä laitamiehestä, kun kysyin perjantaina RoPSin kuvaajalta ketä mun pitäisi kuvata. En sitten kuitenkaan niitä kuvia osannut julkaista, kunhan nyt kuvasin huvikseen.


Oli ihanaa huomata Jampan tulevan kentälle. Tajusin mulla olevan aika kova ikävä hänen tekemiä upeita maaleja. Jamppa ei tee ikinä muunlaisia maaleja, aina pelkästään upeita. Harmi vaan, ettei sellaisia päästy näkemään tässä matsissa.

TPS on nyt 8. sarjataulukossa, kun ovat 4 peliä pelanneet. RoPS on edelleen sarjakärki, tosin heillä pelejä takana 6. Seuraava matsi Tepsillä on ensi viikon torstaina Ahvenanmaalla. Sinne en ole itse lähdössä mukaan, vaikka joskus kyllä täytyy saarellakin käydä kuvaamassa. Joskus sitten, kun on kesä ja punkkeja.

TPS - RoPS 0 - 0

2 kommenttia :

 1. https://2.bp.blogspot.com/-fdTUXU-OtBw/WuWPeuxO2bI/AAAAAAAAc2Y/093ewIFzjJM7ZPaR73LmvkyPDBsL3JTwgCLcBGAs/s1600/tpsrops-12.JPG
  Miten tuossa on noin musta tausta? On kuin studio-otos 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's magic! Ja ammattisalaisuus.. No ei vaan. Kuvassa oli jo alunperin aika musta tausta, Onni osui justiin varjossa olleen katsomopätkän eteen ja sitä sitten parantelin vähän säätämällä vinjetointia äärimmilleen kuitenkin niin, ettei jäisi mitään tarkkoja ympyrän mallisia rajoja kuvaan.

   Poista