torstai 5. huhtikuuta 2018

VEIKKAUSLIIGAN MEDIA-AVAUS 2018

En tiedä mikä ihme siinä on, mutta minä en vaan ymmärrä Veikkausliigan alkavan tällä viikolla. En kertakaikkiaan. Vaikka kävin eilen Veikkausliigan media-avauksessa, en silti vain tajua.

Ehkä se johtuu tästä keväästä ja siitä, kun puhutaan pääseekö joukkueet aloittamaan näin aikaisin matsejaan Veritaksella vai voivatko he joutua pelaamaan jossain tois puol Suomea. Ehkä tilanteeseen vaikuttaa myös se, etten ole menossa kuvaamaan ekalla kierroksella mitään vaan olen nössö ja jään kotiin.

Aikoinaan, kun kuljin vielä Kauhavalla töissä, äitini mielestä mun olisi pitänyt iskeä sieltä joku lentokapteeni (silloin Kauhavalla oli vielä lentosotakoulu) ja mä kysyin eikö futiskapteeni kävisi. Ei kuulemma ja olenkin sittemmin katsellut futiskapteeneita mieluiten ihan vaan kameran etsimen läpi. Komeita ovat!
Viimeksi eilen luin twitteristä ihmettelyä miksi YLE dissaa suomalaista jalkapalloa, mutta alempana todistusaineistoa siitä, että YLEkin oli paikalla. Asiasta sen enempää lukeneena sanoisin kaikkien niiden medioiden olevan häpeäksi itselleen, jotka eivät osaa tai halua uutisoida eri urheilulajeista puolueettomasti. Ei jalkapalloa tarvitse välttämättä ylistää, mutta ei siitä tarvitse silti kirjoittaa siihen tyyliin kuin maajoukkue olisi kasa paskaa. Joku vitun roti.

Tiedän, että maailma on pullollaan ihmisiä, jotka eivät näe jalkapallossa mitään ihmeellistä ja huutelevat potkupallosta sekä sen perus "ne filmaa", mutta varsinkin jälkimmäinen on opittu fraasi eikä sen huutelija ole tainnut koskaan itse käydä istumassa futiskatsomossa (enkä tarkoita, etteivätkö filmaisi, mutta..). Niinpä toivoisin jalkapallosta kirjoittavien toimittajien näkevän lajin kauneuden siinä missä ymmärtävät muidenkin lajien hienoudet.Nykymaailmassa on muutakin kuin perinteiset ammattitaitoiset toimittajat, kun internet on täynnä toinen toistaan taitavampia bloggaajia ja sitten on seuraavan sukupolven villitsevät tubettajat. Eilisessä avauksessa paikalla olivat Ilaripro ja Lakko, jei! He tekevät yhteistyötä Veikkausliigan kanssa alkavalla kaudella, joten joudun minäkin nyt sitten välillä käydä youtuben puolella.

Koutsien ja pelaajien haastattelutilaisuuden jälkeen tein perinteisen kierroksen jokaisen seuran pisteellä kuvaten kaikkea hilpetööriä. HJK, Ilves ja SJK tekivät siitä hieman hankalaa tällä kertaa. HJK:n jutut eivät olleet mitenkään kovin kuvauksellisesti esillä, Ilveksen pöydällä oli pelkkiä lippulappusia ja SJK oli jo purkanut pisteensä, kun pääsin sinne asti. Kuulemma juna Seinäjoelle oli lähdössä jo. Mokomat röyhkeät pohjalaiset, tuloo ja menöö miten ite haluaa.Kaikki oikeat toimittajat tietysti haastattelivat pelaajia ja koutseja, kun minä vaan keskityin kuvaamiseen. Eipä mulla oikein olisi ollut keltään mitään kysyttävää, minun asiani on vain kuvata. Jotenkin muutenkin tuntui, että oli tosi vähän tuttuja tai edes pelaajia jututettavaksi tällä kertaa. Strandvallikin oli karannut johonkin jo aikapäiviä sitten, kun ajattelin, että hänestä olisi voinut jonkun kuvan napata.

Eipä siinä, sain kuvia ja pullaa. Tässä teille kuvat, pullatarjoilun joudutte itse hoitaa.

2 kommenttia :