maanantai 21. toukokuuta 2018

KOKEMUKSIA HUONEKALULIIKKEISTÄ

Viikonloppu oli ja meni. Tällä kertaa se tuli kulutettua lähinnä kiertelemällä huonekaluliikkeitä ristiin rastiin. Haussa on nyt ihan alkuun sänky ja toissijaisena hankintana sohva.

Huonekalukauppojen kiertely osoittautui toisaalta oikein mukavaksi harrastukseksi ja toisaalta taas erittäin rasittavaksi, sillä joka paikassa ei myyjät tuntuneet oikein osaavan tuottaa loistavaa asiakaskokemusta. Perjantaina kävimme Askossa x2, Sotkassa x2 ja Maskussa. Yhdessä näistä myyjä hyökkäsi kimppuun 3 kertaa! Hän kyseli ensin mitä etsitään ja kun sanoimme katselevamme, hän jätti meidät rauhaan. Hiplasin jotain sänkyjä, joten hän päätti tulla kyselemään etsimmekö sänkyä. Sanoimme edelleen katselevamme vain. Kolmannella kyselykierroksella en enää jaksanut vaan aloin vastailla kysymyksiin sen mitä osasin. Lähellä oli etten hermostunut ihan pystyyn, kun sieltä tuli millaista etsimme, mikä on budjetti, sitä ja tätä ja tuota eikä me oikeasti oltu edes mietitty mitä me etsitään, kunhan nyt oikeasti vain katseltiin.

Hermostun kohta uudestaan, kun edes kirjoitan tätä, mutta miksei voi uskoa asiakasta? Jos asiakas sanoo, että hän ei ole miettinyt mitä ominaisuuksia kaipaa tuotteelta ja että hän vain haluaa nähdä mitä olisi tarjolla, eikö häntä voisi jättää rauhaan?

Emme palanneet tuohon liikkeeseen enää toista kertaa, vaikka kävimme kyllä lauantaina ja sunnuntaina saman ketjun muissa liikkeissä ihan huvikseen. Molemmilla kerroilla saimme kimppuumme jälleen myyjät, jotka kumpikin jäivät kyttäämään mitä teemme. Tajusimme olla hiplailematta sänkyjä tai istumatta yhdellekään sohvalle, ettei perjantainen toistuisi.

Muissa liikkeissä saimme kulkea ihan rauhassa ja myyjät uskoivat, kun sanoimme vain katselevamme. Kukaan ei vaatinut kertomaan onko meillä joku budjetti ja miksi me ei tykätty jostain myyjän ehdottamasta vaihtoehdosta. Kun halusimme sitten sitä palvelua, saimme sitä ja myyjä jaksoi miettiä ääneen kanssamme eri vaihtoehtoja kuitenkaan pakkomyymättä mitään.

Sotkasssa on yksi sohva, jonka haluan 🙊

Noin yleisesti tuli todettua, ettei sänkyä tai edes sohvaa voi ostaa noin vaan netistä kokeilematta. Testimakasimme monta sänkyä sekä Askossa että Sotkassa enkä voisi edes kuvitella tekeväni ostopäätöstä testaamatta.

Lopullinen ostopäätös jäi vielä tekemättä, mutta eiköhän sellainen tässä viikon sisään synny, kun ilman sänkyä on hieman vaikea elää. Tavallaan haluaisin saada isommat huonekaluhankinnat hoidettua alta pois, sillä en malttaisi odottaa pääseväni kiertelemään kauppoja uudestaan kaiken pienemmän sisustussälän perässä!

Kertokaa onko teillä ollut hyviä tai huonoja asiakaskokemuksia viime aikoina? Plus sänkysuosituksia otetaan vastaan!!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti