sunnuntai 27. toukokuuta 2018

MUUTTOKUULUMISET

Tunnustin juuri tällä viikolla asunnon löytyneen ja vuokrasopparikin on jo allekirjoitettu. Ajattelin nyt koota ihan yleisesti muuttokuulumisia tänne blogiin, koska en ole kovin paljon kuitenkaan aiheesta kirjoittanut sen syvällisemmin. Hirveän pitkä projekti tämä on ollut muutenkin, kun olen jo 2 kuukautta tiennyt muuttavani, mutta vasta pari viikkoa sitten selvisi mihin.


Ensin tosiaan oli hirveä stressi asunnosta. Millaisen haluaisi, mistä sen haluaisi ja millainen vuokra olisi vielä ihan siedettävä. Kävin tuon toisen (minkähän ihmeen lempinimen sille keksisi tänne, kun olen kuluneen kevään aikana keksinyt joka kerta jonkun erin.. laitetaanko joku äänestys tuohon sivupalkkiin?) kanssa katsomassa kaikenlaisia asuntoja niin Kakolassa kuin muuallakin Turussa, mutta lopulta se oikea tulikin vastaan ihan eri postinumeroalueelta. Eikä riittänyt, että löysi sen just täydellisen, vaan sitten piti vielä stressata saadaanko se vai miten käy. Lopulta se kuitenkin kääntyi meidän onneksi ja niin on nimet papereissa.


Seuraavaksi piti alkaa etsiä sänkyä ja sohvaa. Rahanmeno vähän ahdisti ajatuksena heti alkuun, mutta lopulta se tietysti piti vain hyväksyä, koska ei vain voi elää ilman tiettyjä huonekaluja. Kun oltiin kierrelty yksi kokonainen viikonloppu kaikissa mahdollisissa huonekaluliikkeissä koemaaten sänkyjä, iski koko ajan enemmän sellainen fiilis, että sen tulevan sängyn täytyy olla yhtä täydellinen kuin tuleva asuntomme on. Eivät siis myyjät päässeet lopulta helpolla meidän kanssa, vaikka eivätpä he itsekään päästäneet meitä helpolla ihan joka paikassa. Ostopäätös syntyi vasta sitten, kun vaihtelimme sijauspatjoja jenkkisängystä toiseen. Siten tuli huomattua sänkyjen erot selkeämmin.

Sohvan hankinta on tällä hetkellä vielä sohvatehtaan hallussa, sillä juuri se kangas, jonka minä haluaisin, on poistunut valikoimista ja selviää vasta huomenna onko heillä sitä enää yhden sohvan verran. Kirjoitin tähän minä, koska perjantaina sohvan sävyä valittaessa Maarit ja mies-jolla-ei-ole-bloginimeä seurasivat sivusta, kun minä ja Sotkan myyjä leikimme yhden sävyistä olevan meidän tuleva lattia, toisen karvamatto (se oli oikea pala sitä karvamattoa, koska se oli nyysitty Askosta lainaan) ja kaikki eri beiget vaihtoehdot sitä sohvaa. Tiesin siitä hetkestä myyjän olevan luottamuksen arvoinen, kun hän oli samaa mieltä mun kanssa harmaan ja ruskean yhdistämisestä. En välttämättä nimittäin luota ihmisiin, jotka yhdistävät esimerkiksi pukeutumisessa harmaata ja ruskeaa. Niinpä oli helppoa pohdiskella eri vaihtoehtoja, kun meillä oli myyjän kanssa samanlainen näkemys siitä, mitkä sävyt toimivat meidän maton ja lattian kanssa ja mitkä eivät.

Kun sänky on nyt sitten ostettu, seuraavaksi ostoslistalla on lakanat. Ne on onneksi vähän nopeammin kartoitettu kuin tuollaiset isommat huonekalut, joten todennäköisesti laitan netistä pian tilaukseen jotain. Olen tässä huomannut olevani ihan pihalla netin kuumimmista sisustusblogeista ja -kaupoista, että jos siellä ruudun takana on heittää vinkkiä kommenttiboksiin, olisin erittäin kiitollinen!

Wikken yläkerrasta Mariskooli 17 eurolla 🙊 (Olen aina halunnut Mariskoolin ja nyt sellaisen sain!! Täältä* saa netissä, mutta täydellä hinnalla 😛 *mainoslinkki)

En vielä ole välttämättä sisäistänyt tätä itsekään, mutta ensi viikolla päästään jo uuteen asuntoon! Perjantaina viimeistään! Emme saa uusia huonekaluja sinne vielä silloin, mutta itsemme saamme, apua! Enkä malta oikeasti odottaa sitä, että pääsen miettimään parvekkeen kalustamista ja etsimään olohuoneen pöytää tositarkoituksella. Ihan vähän myös näin postilaisena kutkuttaa päästä tekemään osoitteenmuutos 😂

Mites, onko siellä ruudun toisella puolella sisustushenkisiä ihmisiä? Sisustaminen ei mun 10-vuotisen blogiuran aikana ole pahemmin blogin sisältöön kuulunut, mutta voin luvata kuuluvan jatkossa ainakin vähän!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti