lauantai 12. toukokuuta 2018

UUDET KYNNET JA VIIKON MUUT PÖLINÄT

Kirjoittelin alkuviikon to do -postauksessa tästä päivästä kuinka aion siivota ja ehkä mennä kuvaamaan jalkapalloa. Nyt voin todeta, etten ole menossa lähellekään Urheilupuiston yläkenttää, sillä muistelen kyseisen kentän ympärillä kasvavan lähinnä koivuja. Eilisen jälkeen en halua mennä minnekään missä kasvaa yksikään koivu, mikä toki on vähän vaikeaa täällä Suomessa, kun koivuja on joka nurkan takana.

Olen tämän viikon aikana todennut olevani onneton ihmiseläin koivuallergian suhteen, koska en ole tottunut olemaan millekään allerginen. Nyt on kai todettava, että koivu aiheuttaa mulle oireita ja etenkin ristiallergioita, sillä olen jo monena vuonna saanut oireita pähkinäpensaasta sekä viimeisen vuoden sisään myös mansikasta. Ristiallergioiden suhteen sanoisin myös, ettei kannata tehdä niin kuin minä tein vaan esimerkiksi googlettaa kunnon listat, mitä saa syödä ja mitä ei, jos on allerginen koivulle. Söin nimittäin eilen töistä lähtiessäni yhden banaanin ja tuossa työmatkan aikana sitten aloin ihmetellä kuinka muuten kurkku tuntuu aika jännän turvonneelta. En ollut edes ottanut siinä vaiheessa antihistamiinia vaan otin sitten vasta, kun pääsin kotiin. Eipä se antihistamiini kuitenkaan laskenut sitä turvotusta ja niinpä seikkailin ennen yhtä asuntonäyttöä käymään apteekissa, jossa farmaseutti huolestuneen oloisena suositteli käymään lääkärissä.

Asuntonäytöstä päivystykseen ja sieltä sitten taas apteekkiin pari reseptiä rikkaanpana, kunnes apteekista pois 1-2 euroa köyhempänä. Olen kuukauden sisään vieraillut Myllyn apteekissa niin usein, että melkein jo hävettää. Tällä kertaa kohdalle osui niin kiva farmaseuttityttö, että hänen kanssaan voisin kyllä asioida useamminkin (toivottavasti ei silti tarvisi hetkeen).

Jos nyt joku osuu tänne googlettamalla mitä pitää tehdä, jos syö vahingossa jotain, mistä kurkku turpoaa, kannattaa ensiapuna ottaa toinenkin tabu antihistamiinia. Näin ohjeisti lääkäri. Varmaan joku ennenkin allergian kanssa leikkinyt olisi tiennyt tämän. Vaikka toisaalta ei ehkä kannata uskoa kaikkea mitä löytää googlettamalla vaan ehkä mieluummin käy silti lääkärissä?


Nämä ihanat kirsikankukat eivät sentään aiheuta allergiaa. Nuo puut ovat niin kauniita, kun kukkivat.

 
aurinkolasit Dolce & Gabbana 🌸 paita COS 🌸 farkut Gina Tricot (täältä, mainoslinkki) 🌸 kengät New Balance

Kävin Salossa Reetan vieraana torstaina. Hän teki mulle kynnet!! Olen kysellyt Reetalta kynsistä jo varmaan vuoden verran, mutten ikinä saanut aikaiseksi lähteä Saloon kuitenkaan. Reetta ehdotti mulle kynsihommia joku päivä ja niinpä sovittiin treffit heti.

Oli aika vaikea valita minkä väriset kynnet haluaisi ja lopulta päädyin pirteään pinkkiin, kun se sopii kesään niin hyvin. Pääsin myös häpeämään kynsinauhojani. En ollut edes tajunnut kuinka hirvittävässä kunnossa ne ovat ja kuinka paljon siistimmät kädet olisi, jos huoltaisi edes kynsinauhat, vaikkei lakata haluaisikaan.
Kynsistä tuli niin ihanat! Ne ovat joinakin päivinä paljon pirteämmät kuin minä, joinakin parempina päivinä taas yhtä pirteät kuin minä. Sellaiset siis just mulle sopivat. Instasta löytyy toisenlainen kynsikuva vielä, jos olette uteliaita näiden suhteen.Kirsikankukkia tuli nähtyä tiistaina jo, kun käytiin Raisiossa yhdessä asuntonäytössä. Haaveilen siitä asunnosta edelleen, sillä se vain kolahti niin justiin jo silloin, kun näin ilmoituksen kyseisestä asunnosta. En tiedä onko päätöksiä jo tehty, sillä mitään ei ole kuulunut vielä ja siksi elättelen edelleen toiveita asunnon suhteen.

Kävimme tosiaan myös eilen yhtä tarjottua asuntoa katsomassa, mutta siitä jäi ennemminkin sellainen "no onhan tämä ihan ok, jos on pakko" -fiilis. Valtava olkkari ja pienet muut huoneet toisin kuin taas tuossa paremmassa vaihtoehdossa, jossa keittiö ja olohuone ovat samassa tilassa ja siitä vaan saisi paljon järkevämmän näköisen. Sitä tosiaan taitaa tulla aika kriittiseksi näissä asuntoasioissa iän myötä.

Toivottavasti te olette pärjänneet koivun kanssa paremmin kuin minä ja nautitte tänään ulkoilmasta kunnolla! Ihanan lämmin! Minä olen tänään tylsä akka ja menen siivoamaan sotkujani, kun joka tapauksessa muutto lähestyy, vaikken vielä tiedäkään minne.

kuvat meikäläisestä ja kynsikuva: Reetta Ekström

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti