lauantai 19. toukokuuta 2018

VEIKKAUSLIIGA: TPS - HJK 18.5.2018

Nyt kun vihdoin alan herätä tähän 1,5 kuukautta jo käynnissä olleeseen Veikkausliiga-kauteen, olen onnistunut herättämään henkiin myös yhden entisaikojeni ongelman. Koska pelipäivä on aina juhlapäivä, täytyy matseihin meikata kuin olisi menossa bilettämään ja se tarkoittaa sitä, että suttaan itselleni rajauksia milloin milläkin pensselillä. Yksi kuitenkin on aina varmaa: ikinä se rajaus ei onnistu ja se täytyy tehdä 2-3 kertaa uudestaan, koska en tietenkään ole voinut treenata koko talvea eyelinerin käyttöä.

Eilen aloin meikata puoli tuntia ennen kuin olisi pitänyt lähteä. Arvatkaa lähdimmekö (sopiiko, että selitän jossain toisessa jaksossa miksi puhun monikossa?) ajoissa? Silloin, kun olisi pitänyt lähteä, minä tein rajauksia toiseen kertaan kauhealla kiireellä ja lopputuloksen oli vain pakko kelvata. Positiivista oli se, että eyeliner (käytin tätä, mainoslinkki 😊) oli tosi hyvä matsipäivän kuvaushommiin. Se kuivu nopeasti ja tuntui jämähtävän hyvin paikoilleen, mikä tarkoittaa sitä, ettei mun tarvi poistua kentän laidalta ekan puoliajan jälkeen meikit levinneenä.

Jotain väärää kuitenkin tapahtui. Joku ripsi ja muuta kakkaa oli päättänyt irrota ennen taukoa ja tietysti ne halusivat jäädä uimaan silmääni enkä saanut niitä kaikkia millään pois. Lähdin kuvaamaan toista puoliaikaa toinen silmä ärsyyntyneenä eikä siitä mitään sen kanssa lopulta edes tullut vaan jouduin kesken matsin kaivaa piilarin pois ja sitten toivoa, että tilanne rauhoittuu. Samaan aikaan kentällä oli sellainen meininki, että sielläkin olisi kai kaivattu rauhoittumista, mutta kuulin jälkikäteen tuomarin nössöilleen eikä taaskaan nostanut kortteja kaikissa niissä tilanteissa kuin olisi ehkä pitänyt. Itsellä keskittyminen peliin oli ihan kadoksissa, kun toinen silmä vuosi kuin pohjoisamerikkalainen vesiputoushässäkkä ja vieressä hengannut pallopoika rymyytti pallon kanssa ihan koko ajan.

arskat täältä (mainoslinkki)

HJK sai yhden maalin tehtyä ekalla puoliajalla ja se lopulta riitti heille voittoon. Minä käytin taukoni virkistäytymiseen eli söin makkaraa. Iski nimittäin hillitön nälkä siinä 33 minuutin jälkeen. Jos elettäisiin elämää, ettei mulla olisi ketään makkarakätyriä katsomon puolella, olisin joutunut kihisemään nälkäkiukussa matsin loppuun asti, sillä me kuvaajat ei saada tuoda mukanamme edes vesipulloa. Sitä sääntöä en aio koskaan ymmärtää, sillä useamman kuin kerran on tullut kuvattua sellaisessa helteessä, jolloin on ihan pakko saada vettä.

Jalkapallo näytti erikoiselta toisella puoliajalla sen mitä siitä nyt tajusin seurata. Joku onneton yritti läiskiä Onnia naamaan ja Jakosella napsahti nappulat vahingossa yhden nappiksiin, jonka seurauksena tämä nappisuhri kieri maassa pidellen säärtään (ainakin mun mielestä Jako osui nimenomaan nappiksiin, mutta ei videokuvastakaan oikein saa selvää).

Yksi parhaista hetkistä oli se, kun lopussa Jamppa sai pallon sen oloisena, että nyt muuten tehdään maali, mutta eipä siitä sitten maalia tullut vaan kulma. Kulmatilanteissa maailmani on aina kamalan pieni ja tähtään johonkin tiettyyn pelaajarykelmään, kun en oikein vieläkään ole osannut päättää mitä haen niistä tilanteista. Noh, en sitten nähnyt Viscosin olevan liikenteessä ennen kuin hän juoksi mun etsimeen mennessään takaisin vartioimaan maalia siihen päätyyn, jossa hän suurimman osan ajasta yleensä viettää. Naurahdin.


Ei tainnut olla mikään kovin helppo matsi tämä. Kotimatkalla viereeni istahti hermostunut mies katsomosta, jota ärsytti pelin loppupuolisko ihan kunnolla. Siitä päättelin, etten ole itse oikein ollut kartalla, sillä jos olisin huomannut kaikki kortteja vaatineet tilanteet samalla tavalla, olisin ollut ihan yhtä vihainen. Tämä ei edes ollut ensimmäinen kerta, kun näkee sitä, ettei tuomari puutu kaikkeen perseilyyn. Miksei ne vaan voisi nostaa niitä kortteja aina, kun pitää ja pistää vaikka puoli kentällistä ulos? Ei futikseen kuulu naaman läpsiminen ja filmaaminen, jonka jopa minä huomaan (se on paljon se). Niin kauan kaikki perseilypelaaminen jatkuu, kun sen annetaan jatkua. Aina puhutaan siitä kuinka Suomessa olisi kiva nähdä parempaa jalkapalloa ja olen kyllä samaa mieltä. Olisi kiva nähdä ihan oikeaa taidolla voitettua jalkapalloa, mutta tässä kai tullaan taas siihen, että minä tykkään puhtaasta kauniista jalkapallosta, kun todennäköisesti esimerkiksi eräs Oulun seudulla häärännyt managerivalmentaja tykkäisi ennemmin HJK:n tai VPS:n tyylisestä futiksesta.

Filmaamisesta vielä sen verran, että minusta se on hyväksyttävää silloin, jos sen on osannut suorittaa niin, etten minä tajua sen olevan filmaamista 😄 Parasta on se, kun jälkikäteen laittaa viestin pelaajalle "sattusko vai vilimasikko" ja hän vastaa "vilimasi" 😂

TPS - HJK 0 - 1

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti