maanantai 25. kesäkuuta 2018

BLOGGAAJANA 10 VUOTTA

Kiljaisin lauantaina kesken meidän Patton-huoneen järjestelyn, että mun blogillahan on ihan näinä päivinä synttärit! Surffasin mun vanhaan blogiin ja tarkistin: 24.6.2008 olen kirjoittanut ensimmäisen blogipostaukseni bloggeriin. Varsinaisesti siis juuri tällä nykyisellä blogilla ei ole synttärit, mutta minun bloggaajaurallani on.

Aika hirvittäviähän ne vanhat postaukset ovat olleet, kuvat pieniä eikä mitään kuvia edes välttämättä ollut kaikissa postauksissa. Blogilla ei ollut mitään suuntaa vaan kirjoittelin vain päiväkirjamaisesti niitä näitä, kuten edelleen välillä teen. Se on kivaa nimittäin. Tykkään höpötellä.

Aika pian blogin aloittamisen jälkeen halusin ottaa asukuvia, kuten silloin kaikissa blogeissa oli tapana ja niinpä sitten kuvasin itse itseäni. Nykyään sitä on niin laiska jotenkin, että mieluummin sopii kuvaustreffit jonkun toisen bloggaajan kanssa kuin alkaa itse viritellä mitään jalustaa mihinkään. Tavallaan niin voisi edelleen tehdä, onhan täällä Varsinais-Suomessa kuitenkin lääniä ja esimerkiksi merenrantaa mihin voisi ihan hyvin mennä itsekseen.

10 vuodessa ehtii kaikenlaista:

2008 - Kun aloitin bloggaamisen, olin postinjakaja ja asuin Seinäjoella opiskelija-asunnossa silloisen poikaystäväni kanssa. Otin blogin kuvat jollain todella känäsellä digipokkarilla, apua! Harrastin lenkkeilyä ja wowittamista. Meillä oli 2 kissaa ja loppuvuodesta aloin esimieheksi Postilla.

2009 - Keksin, että kuvat voisivat blogissa olla vähän isompiakin ja joululahjaksi sain ensimmäisen järkkärini. Se oli Canonin 450D. Elämä oli samaa kuin ennenkin, nettipelejä, töitä ja jonkun verran jalkapalloa, sillä liikuin Kloppien kanssa katselemassa SJK:n pelejä. Niitä aikoja, kun lakkasin kynsiä fanikatsomon perällä (niin ei kuulemma saa tehdä).


2010 - Asukuvat olivat edelleen se tärkein asia blogissa. Elämässä tapahtui muutto opiskelija-asunnosta omakotitaloon Hyllykalliolle. Harrastuksiini kuului edelleen nettipelit, liikunta ja ihan kaiken valokuvaaminen. Elämäni ensimmäiset nappiskuvat taisin ottaa tuolloin, sillä poikaystäväni pelasi kutosdivarissa ja futisvärkkejä löytyi välillä keskeltä eteisen lattiaa.

lapaset ja Vilan ihana mekko multa löytyvät edelleen, laukku taisi mennä jossain vaiheessa rikki

2011 - Kaikki oli kuin ennenkin. Niin blogissa kuin muutenkin. Kehityin lähinnä kuvaajana tuolloin.


2012 - Kesän tullen päätin erota poikaystävästäni ja muutin yksiöön Seinäjoen keskustaan. Keskityin muutoksen keskellä käymään töissä, salilla ja kahvittelemaan Coffee Housessa. Kävin ratsastustunneilla ja pelasin tankkipeliä satunnaisesti.

sandaalit, shortsit ja kauluspaidan omistan edelleen

2013 - Kuvasin ekaa kertaa jalkapalloa ja siitä alkoi matsipostausten tekeminen blogiin. En todellakaan kirjoittanut jalkapallosta vaan enemmän kuvaamisesta, koska se oli ihan alusta kaiken opettelua. Asukuvia otettiin edelleen. Syksyllä alkoi seurustelusuhde turkulaisen pörröpään kanssa ja alkoi Turussa ramppaaminen. 2013 oli aloitusten vuosi selkeästi.

Vero Modan neule oli mun ihan lempparivaate ja vastaavan haluaisin vielä joskus löytää uudelleen!

2014 - Olin lähes uupunut keväällä, töissä oli raskasta. Sinnittelin, vaikkei ehkä olisi pitänyt. Kaipasin muutosta, olin todella kyllästynyt pohjalaisiin ihan yleisesti. Vietin mun kesäloman Turussa ja hoin ääneen sekä mielessäni kuinka haluan muuttaa Turkuun. Se tuntui ratkaisulta päästä pois silloisista työkuvioista ja ylipäätään pohjalaisten seasta. Aina pitäisi varoa, mitä toivoo, sillä 2014 syksyllä uupumukseni kruunattiin elämäni ensimmäisillä yt:llä, jotka tarjosivat lopulta poispääsyn ja joulukuussa varmistui työpaikka Liedosta.


2015 - Asuin Turussa poikaystäväni kanssa kaksiossa, josta muutettiin myöhemmin samana vuonna kolmioon. Kuvasin jalkapalloa, pelasin tankkipeliä ja yritin taas alkaa lenkkeillä, kun se oli edellisenä uupumuksen vuonna hieman unohtunut. Blogiin kirjoittelin päämäärättömästi jalkapallosta ja muusta elämästä, mutta asukuvia ei enää huvittanut hirveästi paisuneen ulkomuodon takia ottaa.


2016 - Blogi ja elämä jatkui samaa rataa, mutta nettipelit unohtuivat, kun jalkapallo alkoi viemään enemmän aikaa. Tutustuin myös enemmän jalkapalloilijoihin ja pyörin paljon TPS:n ympärillä.


2017 - Aloin miettiä vähän enemmän mistä kirjoitan blogiin ja hain edelleen tasapainoa jalkapallon ja muiden aihealueiden välillä. Asukuvatkin alkoivat taas palailla, kun tuli kuvailtua Susannan kanssa silloin tällöin.


2018 - Todellinen muutosten vuosi. Ei riitä edes yksi tai kaksi muutosta, vaan tammikuusta alkoi kunnon muutosvyöry. Kuvittelin ainoastaan yhden muutoksen riittävän silloin tammikuussa, mutta siitä lähtien joka kuukausi tapahtui jotain uutta. Nyt viimeisimpänä muutto yhteen uuden poikaystävän kanssa, hui! Blogi on pyörinyt ja pyörii mielessä paljon, yritän suunnitella etukäteen postauksia enkä välitä enää siitä, että tämä on jalkapallon ja tyttöhömpän sekamelska. Tytötkin ovat ihan yhtälailla kiinnostuneita jalkapallosta kuin poitsut enkä koe kirjoittavani jalkapallosta vain miesmerkkisille olennoille. Haluan naisten viihtyvän täällä.


Että kaikkea sitä. Muutto Turkuun ja sieltä Raisioon. Tänä vuonna on tapahtunut asioita enemmän kuin 10 vuodessa, siltä ainakin tuntuu. Kuvista huomaa myös kuinka stressin vuonna 2014 olen lihonut kuin pieni possu. Se ei vielä näy kuvissa, mutta nyt kun elän onnellisena joka päivä enkä syö suklaata niin paljon, on painokin alkanut taas tippua. Siitä ajattelin kirjoitella tässä lähiaikoina.

Kiitos teille, kun jaksatte lukea näitä höpinöitä. On vaan niin mukava kirjoittaa (ja valokuvata)!

8 kommenttia :

 1. Kiva postaus! Ja ihanaa, että olet onnellinen <3

  VastaaPoista
 2. Kymmenen vuotta tuntuu kyllä menevän kovin nopeasti, vaikka kyytiin mahtuu yhtä sun toista. Yhä minäkin täällä luen :) -Rieppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Aika kyllä menee nykyään ihan ylinopeaa :D Kiva, että jaksat edelleen lukea! :)

   Poista
 3. Apua, oon siis lukenut sun blogia melkein alusta asti! Ajalta ennen järkkäriä... Enkä oo varmaan koskaan kommentoinut, hups... Mutta kaikki postaukset oon kyllä lukenut :) Kiitos menneistä ja vielä toivon mukaan vielä tulevistakin vuosista!

  VastaaPoista