keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

ENNAKKO-ODOTUKSIA TURUN DERBYSTÄ

Tänään on yksi kesän odotetuimmista päivistä, ihan oikea juhlapäivä. Tienvarsi- ja bussimainoksilta ei ole voinut välttyä Turussa, tänään nimittäin minun ja tuhansien muiden ihmisten ohjelmassa on TPS - FC Inter illalla 18:30 alkaen.

Rituaaleihini ennen peliä kuuluvat tällä kaudella hartaudella meikkaaminen, eyelinerien epäonnistunut viritys silmiäni koristamaan, kuvauskaluston reppuun pakkaaminen, kysymys "ainiin missä mun kuvauspassi on", myöhässä Kupittaalle lähteminen ja kaikesta huolimatta postinumeroalueelle 20720 ajoissa saapuminen. Veritaksella sitten taas kauden vakiona tähän asti ollut pelaajakäytävän oven edustaa kiertävien aitojen ihmettely, aitojen välistä pujottelu ovelle ja järkkärille vastaaminen "ei, minä en vieläkään ole ehtinyt tekemään sinulle sienipiirakkaa" (lähettäkää nyt joku hänelle sitä sienipiirakkaa!!). Median tiloihin päästessäni olen ehtinyt hakemaan pahvimukin vettä varten ja sitten todennut kellon olevan jo sen verran, että minun kuuluisi olla kentän laidalla jos aion ehtiä sinne ennen kuin pelaajat asettuvat jonoihin käytävälle. Että siinä mielessä tänään odotukset omasta suorittamisesta ennen peliä kohdistuvat täydellisellä meikillä ajoissa kotoa poistumiseen Veikkausliigan kuvauspassi kaulassa.


Odotukseni jalkapallon suhteen saattavat olla vielä suuremmat. Haluaisin Jakosen ja Virtasen tekevän maalin, Blomqvistin pyörittävän Interin jantterit pyörryksiin, Miron puolustamaan lyömättä päätään kehenkään ja mihinkään ja ihan vähän enemmän toivon tepsijätkien voittavan. Ihan vähän. Interin puolelta toivon Furkan huutavan tuomarille (koska se on tavallaan viihdyttävää, vaikkei olekaan), Mikko Kuninkaan näyttävän hyvältä ja Pennin juoksevan mun kameran lähistölle, jotta saan hänestä jonkun paremman kuvan kuin viimeksi vuonna 2016 tai jotain sinne päin. Vähiin käy siis sanottavani Interistä valitettavasti ja sen myötä tämä on aikamoisen yksipuolinen ennakko.

Vakavasti puhuen haluaisin nähdä jalkapalloa, jossa rakennetaan hallittuja hyökkäyksiä, harhautellaan taidokkaasti, raivataan tie maalille ja tehdään maali. Haluaisin Turun derbyn tarjoavan nimittäin muutakin jalkapalloa yleisölleen kuin kuumia tunteita, sillä nollasta sataan kannattaa lähinnä juosta eikä lässyttää muille. Parempi voittaa, kumpi joukkue se sitten ikinä onkaan. Se nähdään illalla.Yleisöltä odotan samanlaista mökää kuin MM-kisojen taustalla, joten ottakaahan ääntä avaava lääkitys mukaan. Kannattajat pysykööt karsinoissaan, teitä en kaipaa kentälle enkä putkaan. Poliisit nimittäin ehtisivät pelistä paremmin takaisin asemalle katsomaan Iran-Espanjaa.

2 kommenttia :