sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

POHJA MENESTYKSELLE

Kirjoitin keskiviikon postauksessa siitä kuinka nyt alkaa taas olla jaksamista muuhunkin kuin arjesta selviämiseen ja jaksaa muodostaa jopa mielipiteitä asioista. Olin juuri pari päivää aiemmin pohtinut sitä, että haluaisin twiitata enemmän ja olla enemmän jotain mieltä kaikesta. Koko kesän olen vain ajelehtinut ja keskittynyt vähän liikaakin kaikkiin fyysisiin pieniin ongelmiin, jotka arkeani ovat varjostaneet.

Mietin miten sitä muka jaksaisi ja edes ehtisi perusarjessa olla läsnä somessa enemmän, ottaa blogissa kantaa kuumiin somepuheenaiheisiin, olla jotain mieltä jostain, kehittää itseään, mennä kohti unelmia joka päivä ja miettiä omaa urakehitystä. Havahduin nimittäin siihen, että mitään näistä asioista en ole tehnyt moneen kuukauteen. En ole jaksanut enkä ehtinyt. Koko elämä hautautui muuton alle ja vasta nyt olen heräilemässä horroksesta, juuri nyt, kun lomakin on alkamassa pian.Olen tällä viikolla aloittanut lukemaan Aki Hintsan Voittamisen anatomiaa (mainoslinkki) ja olen hyvin inspiroitunut sen pohjalta, vaikken ole vielä alkua pidemmällä. Sen verran olen kuitenkin tietoa imenyt opuksesta, että toistan päässäni tätä Hintsan totuutta: "menestys on hyvinvoinnin sivutuote". Ihminen ei oikeasti pysty keskittymään muuhun kuin selviämiseen, jos hän ei voi hyvin. Kokonaisuutena. Sekin vielä, Hintsa korostaa kovin paljon kokonaisuuden merkitystä hyvinvoinnissa.

Olen päässyt kirjassa siihen kohtaan, jossa puhutaan unen tärkeydestä ja matkustamisen aikaeron terveysriskeistä. Tuntuu, että riittävä uni on ensimmäinen askel kohti hyvinvointia monipuolisen ravinnon lisäksi. Itse ainakin tunnistan vuosien takaa sen, kun nukuin huonosti ja liian vähän, söin myös huonosti ja lopputuloksena lihoin kuin pieni possu. Uniongelmien korjaamiseen meni aikaa puhumattakaan paino-ongelmasta, jota korjailen edelleen.Jos siis haluan kehittää itseäni läpi vuoden ja olla läsnä elämässäni, mun täytyy panostaa mun hyvinvointiin. Syödä värikkäästi, liikkua ja nukkua. Kun pysyn terveenä, pystyn nauttimaan elämästä enemmän ja kiinnostus ympäröivään maailmaan on ihan eri kuin puolikuntoisena.

Hyvinvointia myös teidän päiviinne! Jos Voittamisen anatomia kiinnostaa, kirjan voi tilata täältä (mainoslinkki).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti