sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

VEIKKAUSLIIGA: TPS - IFK MARIEHAMN 29.6.2018

Sillä lailla siinä sitten kävi perjantaina, että TPS voitti. Vihdoinkin. Edellisestä kotivoitosta on kulunut jo hetki ja tepsijätkien mökä heidän kopistaan matsin jälkeen kuulosti samaan aikaan niin vieraalta, mutta kuitenkin kotoisalta. Vähitellen muistini alkoi lämmetä ja lamppu syttyi: aaaaaa niin tämähän täältä on muuten puuttunut matsien jälkeen.

Matsi oli niin tylsä, että ehdin kuvata koko filmirullan täyteen jo ensimmäisellä puoliajalla vastustajan maalivahtia, koska muutakaan tekemistä ei oikein ollut ja tietysti Antonista piti saada kuvia. Toisella puoliajalla sitten kirosin maalien tullessa, kun oli se filmi täynnä sitä Lepolaa ja olisi yhtäkkiä pitänytkin kuvata Jakosen maalihalia. No ei kai, oikeasti kirosin jälkikäteen sitä kuinka ammattikuvaaja taas olin ja saatoin vahingossa kuvata vähän väärillä asetuksilla sitä varjoisaa nurkkausta kannattajien edessä, johon poitsut ryhmittyivät hyppimään toistensa päälle. Onneksi raakakuvia kuvatessa usein aika paljon saa pelastettua, ellei nyt ihan tosissaan kuse koko hommaa.

Avauskokoonpano näytti ensimmäistä kertaa ihan TPS:ltä. Ajattelin toiveikkaana pelinkin näyttävän TPS:ltä, mutta ei siihen ilmeisesti riitä pelkät nimet listassa. Suunta kuitenkin oli ihan hyvä tuollaisella avauksella, lämmitti mieltä. Muuten lämpöä ei tarvittu, sillä aurinko kuumotti vasenta poskeani koko illan.


Millainen matsi, sellaiset kuvat. Se näkyy taas tässä. Säälittävä saalis pelitilanteita ja voin jo tässä vaiheessa varoittaa, että toiselta puoliajalta ei ole yhtään sellaista kuvaa. Ei vaan osunut. Mielestäni kuitenkin olin ihan hyvin hereillä, vaikka toisella puoliajalla keskityinkin vähän myös twiittaamaan.Vaikka pelissä ei tosiaan paljon kuvattavia tapahtumia ollutkaan, olen tietysti iloinen voitosta. Jalkapallossa maalit ratkaisevat lopputuloksen ja tällä kertaa se meni Tepsin kannalta paremmin. Tämä oli ihan hyvä hetki voittaa.

Valokuvauksellisesti kaipaan ihan ylipaljon edesmennyttä 70D:tä. Täyskennolla on kiva kuvata kohteita, jotka eivät liiku, mutta vanhan 5D:n sarjatuli on yhtä tyhjän kanssa. Yleensä tulee painettua nappulaa yksitellen ja sen kyllä huomaa kuvamäärissä. Hyvästäkään matsista ei tule otettua enää kuin justiin ja justiin 500 kuvaa, jos sitäkään. 70D:llä kuvamäärä oli paskasta matsista 700 ja hyvästä 1300.

Seuraavaksi ostoslistalla onkin uusi urheilukuvauskamera, mutta se vaatii hieman rahankeruuta ja säästämistä, valitettavasti. Uuden kameran myötä saattaisi motivaatiokin vähän nousta, sen verran hyvältä uusi tekniikka aina tuoksuu, mmmm.

TPS - IFK M 2 - 0

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti