sunnuntai 5. elokuuta 2018

HELTEINEN HEINÄKUU

* sisältää pari mainoslinkkiä

Elokuuta on jo pari päivää takana, on siis hyvä aika käydä läpi koko heinäkuu. Haluaisin tiivistää heinäkuun asiasanoihin helle, kuuma, hiki ja univelka. Tuntui ihan epätodelliselta, kun ikinä ei satanut ja kuumuus vain jatkui. Ne kaikki trooppiset yöt, ne olivat hulluja. Alkoi mietityttämään miten omia kulutustottumuksia voisi muuttaa, mutta vielä on hieman matkaa siihen, että osaisin vähentää lihan mussuttamista vapaa-ajalla. Esimerkiksi. Mieluummin yritän opetella vähentämään muovin valumista viemäreistä alas.


Heinäkuun alusta on jo niin kauan, etten enää muista kuinka kuuma silloin oli. Ilmeisesti kuuma, kun alkukuusta otetussa kuvassa on noin kuiva meininki. Sen muistan, kun mietin, etten tiedä milloin viimeksi elämässäni on ollut näin kuuma. Luulen, että jonain lapsuuden kesänä Vimpelissä eikä silloinkaan kyllä kuukautta putkeen.Heinäkuussa yritettiin sinnikkäästi taas alkaa lenkkeillä, vaikka ei se alkuun ihan parhaalla mahdollisella tavalla sujunutkaan. Vähitellen kuitenkin vaikeudet (ja allergiat) menivät ohi ja loppukuusta menoa hidasti enää 30+ lämpötilat.Raision venesatamassa asui tänä kesänä Markettoja. Minä kiersin kaikki mahdolliset kesäpihat, jotta löytäisin samanlaisia, mutta enpä löytänyt. Pitää toivoa, että noita samanlaisia tulee taas ensi vuonna Honkkariin myyntiin.
Parvekkeesta on tullut nautittua paljon enemmän kuin varmaan ikinä missään parvekkeellisessa asunnossa aiemmin. Ostettiin sinne kukkasia ja heti tuli kotoisampaa. Kalusteet eivät ole mitkään ihmeelliset vaan jotkut mun vanhat Ikea-ostokset, mutta hyvin noiden kanssa on pärjännyt. Ne on siinä mielessä ihan sopivat, etteivät vie tilaa hirveästi ja parveke tuntuu edelleen todella tilavalta.


Sohva saatiin myös lopulta ja olihan se nyt ihan parasta! Se on niin sopiva meille ja sävykin just hyvä. Siinä mahtuu nukkumaan päikkärit hyvin, eikö se ole se tärkein sohvan ominaisuus?Yhtenä helleviikonloppuna käytiin Ruissalossa pulahtamassa ja sen jälkeen kahvilla Villa Kuuvassa. Ihana vanha talo ihanalla paikalla! Tuonne voisi lähteä milloin vain uudestaan. Jotenkin niin rauhoittavaa tuijotella merta.


Veikkausliigan instatilin valintatehtävä Pennin ja Laaksosen välillä oli vähän turhan vaikea meikäläiselle. Halusin valita Pennin, koska SJK ja Laaksosen tietysti samasta syystä. He olivat molemmat olemassa silloin SJK:ssa, kun minä aloitin futiskuvaamisen.

Heinäkuussa kuvasin 2 matsia, TPS - PS Kemi ja TPS - Ilves.


2 viikkoa sitten aloitettiin mun jalkapohjien pelastus -operaatio. Aseena Lemon Juice & Glycerinen kantapäävoide ja nyt pari viikkoa myöhemmin voimme todeta kantapäiden olevan paremmassa kunnossa ja voiteen olevan lopussa. Uutta mönjää tarvisi! Teinkin eilen tilauksen Lookfantasticille, sieltä on tulossa Caudalíen (tämä) sekä Burt's Beesin (tämä) jalkavoiteet nyt.


Hiukseni ovat voineet heinäkuussa todella huonosti. Oikeastaan ovat voineet huonosti koko kesän. Siksi olen yrittänyt kohentaa ruokavalioasioitani paremmalle tolalle, jotta saisin enemmän E- ja C-vitamiinia, mutta aika kuivat käppyrät ovat edelleen. Ehkä ne eivät ole tykänneet kuumasta kelistä, kun ovat kuitenkin luonnonkiharat kuivat käppyrät muutenkin. Kerron sitten, jos jonain kauniina päivänä mun mystinen sulkasato loppuu.


Muuton jälkeen on pitänyt tehdä pari keikkaa Ikeaa, viimeisin tässä joku aika sitten. Piti ostaa kaikenlaista purnukkaa ja putelia, mutta loppujen lopuksi poistuimme paikalta 2 purkkia mukanamme. Enää ei varmaan tarvi mennä käymään tuossa ruotsalaisessa kauppajätissä, kun olemme kolunneet sen nyt niin monta kertaa läpi.


Susannan perheen uutta kissimirriä piti käydä katsomassa myös. Eläimet eivät kauaa pysy pentuina nimittäin. Pärrestä löytyy postaus täältä.Aki Hintsa - Voittamisen anatomia on lukemisen arvoinen kirja (sen voi tilata täältä). Se on mulla vieläkin kesken, mutta herätti ajatuksia jo ensimmäisten sivujen jälkeen. Kokonaisuus hyvinvoinnin suhteen, se vaan on tärkeää. On myös tärkeää karsia elämästään kaikki negatiiviset ja jarruttavat tekijät pois, jos haluaa voida paremmin ja ehkä jopa menestyä.


Hyvinvointiin liittyen ja Saaran postauksen inspiroimana lähdettiin viikko sitten kauppaan hakemaan vihreää teetä ja rooibosta. Nyt on viikko litkitty, mutta en nyt vielä lähtisi sanomaan ihoni loistavan enemmän kuin ennen. Saattaa se loistaakin, mutta ehkä viikon päästä on vasta turvallista sanoa sen johtuvan teestä.Ja sitten, heinäkuun viimeisinä päivinä iski Raisioon vesiongelma. Olemme edelleen keitettävän juomaveden varassa. Ei sinänsä ole naurattanut, mutta on tässä pärjätty.

Heinäkuussa laihduin jopa kilon verran. Piti himmata puolivälissä kuuta vähän, kun tuntui olevan kauhea vauhti yhtäkkiä päällä. En todellakaan halua menettää painoa useampaa kiloa kuukaudessa, sillä haluan mun ihon pysyvän mukana muutoksessa.

Heinäkuu oli kokonaisuudessaan vähän sellaista kärvistelyä sekä kuumuuden että töiden takia. Ja molemmat yhdessä. Nyt on helpompaa, kun ei ole enää helle ja lomakin alkoi. Kohti elokuun seikkailuja siis!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti