sunnuntai 12. elokuuta 2018

PAREMPI IHO VIIKOSSA

Kauneus tulee sisältäpäin, sanotaan. Se, miten syöt, näkyy ihon, kynsien ja hiusten hyvinvoinnissa.

Itselläni on ollut ongelmia vuorotellen ihon, kynsien ja hiusten kanssa. Kynsien kanssa vähiten, mutta nekin ovat noin kaksi kertaa elämäni aikana olleet heikossa kunnossa. Siitä viimeistään olen tiennyt syöväni liian vähän vitamiineja ja liikaa sokeria. Ihon kanssa olenkin sitten taistellut hieman enemmän vuosien aikana.

Muutama lääkäri diagnosoi aikoinaan minulle ruusufinnin ja kerran söinkin siihen pitkän antibioottikuurin, mikä näin jälkikäteen ajateltuna ei ehkä ollut fiksua. Sen jälkeen olen ollut herkempi eri tulehduksille ja syönyt vähän lisää antibiootteja. Kamala kierre suoliston kannalta, koska alunperin olisi voinut miettiä ruokavalion parantamista sekä ulkoista kosteutusta.

Saan nimittäin sellaisia punaisia tulehtuneita näppylöitä leukani täyteen, jos käytän jotain vääränlaista kosmetiikkaa iholleni. Siis jotain, joka ärsyttää ihoa liikaa tai sellaista, joka ei vain kosteuta tarpeeksi. Viime syksynä kävi näin ja tilanne korjaantui heti, kun aloin kosteuttaa kuivaa ihoani paremmin.


Nyt olen päässyt ihoasioissa askeleen eteenpäin. Ei ne superkosteuttavat ja heleyttävät kasvovoiteet mitään vaan herran jestas, rooibos ja marjat!

Olen viime viikkoina yrittänyt syödä enemmän marjoja, koska ne ovat aika maukas tapa hankkia vitamiinit. Toinen ruokavalion muutos tehtiin pari viikkoa sitten, kun innostuttiin kokeilemaan rooibosta ja vihreää teetä. Rooiboksesta saa rautaa, magnesiumia, sinkkiä, kalsiumia, kaliumia ja C-vitamiinia. Se tekee iholle ihmeitä jo viikossa! Näin ainakin itselleni kävi. Ihoni ei ole ollut näin hyvässä kunnossa koskaan.


Me juodaan rooibosta iltateenä. Se ei häiritse nukahtamista, sillä se ei sisällä ollenkaan kofeiinia. Päinvastoin tuntuu rauhoittavan mukavasti. Rooibos myös maistuu hyvältä ja sitä myydään eri aromeilla maustettuna. Me ostettiin alkuun Nordqvistin Pohjoinen Rauha -nimistä rooibosta, joka oli tosi hyvää ja myöhemmin tilasin Ranskasta Kusmi teetä, koska halusin tietää onko se niin hyvää kuin netti antaa ymmärtää. Noh, onhan se, mutta kyllä markettien antimillakin pärjää, jos niin haluaa. Netistä rooibosta voi tilata Hyvinvoinnin tavaratalosta, täältä (mainoslinkki).

Suosittelen kokeilemaan, jos haluaa hehkuvan ihon!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti