torstai 23. elokuuta 2018

RAISIO-PORVOO-HÄMEENLINNA-LEMPÄÄLÄ-RAUMA-RAISIO

Tuli taas käytyä vähän reissussa. Lähdettiin maanantaina kohti Porvoota, oltiin yö Haikon kartanossa ja jatkettiin tiistaina Hämeenlinnaan. Porvoo valikoitui meidän kesäreissukohteeksi, koska kumpikaan ei oltu ikinä ennen käyty siellä. Haluttiin nähdä Vanha Porvoo. Vanhat kapeat mukulakivikadut ja puutalot ovat ihania kuin myös vanhat kartanot sekä tietysti linnat.


Tiistaina suunnattiin Porvoosta Hämeenlinnaan tarkoituksena olla yö Hämeenlinnassa, mutta linnan kiertämisen jälkeen totesin Jonille, ettei se nyt niin justihin olisi, vaikka mentäisiin yöksi Raumalle, mikä oli alunperin ohjelmassa vasta keskiviikkona. Googlailtiin ensin Tampereen hotellitarjontaa, mutta lopulta suuntasimme Lempäälään kiertelemään kauppoja ennen kuin ajelimme Raumalle.

neule Only - housut Gina Tricot (täältä, mainoslinkki) - kengät New Balance

Eilen heti aamupalan nauttimisen jälkeen kävimme pystökaffella Vanhassa Raumassa sekä kiertelemässä putiikkeja. Vanha Rauma ei ole aivan niin tiivis kuin Vanha Porvoo ja kaupatkin ovat hieman erilaisia, mutta nätti Vanha Raumakin on. Kauppojen erilaisuudella tarkoitan sitä, että Vanhasta Raumasta löytyy yhtäkkiä R-Kioski ja Finlayson pop-up, kun taas Vanha Porvoo oli täynnä pienen pieniä sisustusliikkeitä ja muita ihan vierekkäin.

Vanhan Rauman kierroksen jälkeen olin ihan yliväsynyt ja kun pääsimme lopulta kotiin Raisioon, nukuimme kahden tunnin päiväunet. En edes tiennyt osaavani nukkua päikkäreitä, mutta ilmeisesti tarpeeksi väsyneenä sekin luonnistuu.

Tänään ohjelmassa on pyykinpesukoneen pyydystämistä, sillä tämän asunnon varusteluun kuulunut sanoi sopimuksen irti lauantaina. Täällä siis oli ennestään vanha kone, jota sai käyttää, kunnes se hajoaa. Nyt kun se hajosi, joudumme hankkia uuden.

Kivaa torstaita! Te, ketkä ette enää ole lomalla, tsemppiä loppuviikkoon! Ei enää montaa päivää ennen viikonloppua!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti