tiistai 7. elokuuta 2018

SELVISIMME RAISION VESIKRIISISTÄ

Meillä oli täällä Raisiossa vesikriisi, mutta halleluja, se on nyt vihdoin ohi! Eipä ole koskaan aiemmin osunut kohdalle tilanne, jossa juomavesi täytyy keittää, mutta nyt tuli sellainenkin vaihe elämässä käytyä läpi. Se ei onneksi kestänyt viikkoa kauempaa, mutta oli sekin ihan tarpeeksi. Jos eilen olisi ilmoitettu keittokehoituksen jatkuvan, olisin alkanut jo harkitsemaan jotain lomareissua tähän kohtaan.

Kaikki alkoi viime viikon maanantaina, kun muutamien putkien liitokset olivat antaneet periksi. Vesitorni tyhjeni ja juomaveden keittokehoituksen lisäksi toivottiin vedellä läträämisen vähentämistä, jotta tilanne saataisiin korjattua nopeammin.

Perjantaina ilmoitettiin parista näytteestä löytyneen vähäisiä epäpuhtauksia, joten keittokehoitus jatkui viikonlopun yli, kunnes eilen se vihdoin purettiin. Olimme koko viikon siis epätietoisia siitä onko vetemme puhdasta vai ei, joten hanasta ei tosiaan voinut ottaa vettä edes teehen eikä kahviin keittämättä vettä ensin sen 5-10 minuuttia.Selvisimme tästä kriisistä suhteellisen helposti. Vettä sai kuitenkin käyttää peseytymiseen ja astioiden pesemiseen, ainoastaan juomaveden kanssa täytyi säätää. Eikä sekään sinänsä kovin kuormittavaa ollut, koska päädyimme pullovesiin. Haimme jo viikko sitten maanantaina Kupittaan Cittarista kaksi 5 litran kanisteria lähdevettä ja kävimme täyttämässä ne viikon aikana Raision Myllyn vesipisteellä 1-2 kertaa. Toimme myös pari kertaa töistä muutamat täytetyt limsapullot hanavettä.Hampaiden pesu onnistui ihan hyvin pulloveden kanssa ja vedenkeittimeen laitettiin jo illalla aamua varten lähdevettä valmiiksi samalla, kun keitimme iltateet. Juomavesi otettiin suoraan jääkaapista 5 litran kanisterista.

Pari kertaa meinasi kyllä lipsahtaa hanaveden puolelle hampaita pestessä ja kerran huljuttelin yhden tomaatin hanavedellä ennen kuin tajusin mitä olin tekemässä. Yhtenä iltana meinasin ottaa keittiöstä hanavettä juotavaksi, kun mukini tyhjentyi, mutta muistin ajoissa ottaa pari sivuaskelta kohti jääkaappia.

Vesikriisi siis pelattiin läpi meillä ihan onnistuneesti, mutta ei sitä olisi silti enää kauaa jaksanut. Viikkokin riitti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti